Annons:

Ny seger för FBSK i derbyt – klev upp i serieledning

Frödinge/Brantestad gjorde ingen strålande insats i solskenet på Lundavallen men det räckte till seger mot Vimmerby B. Foto: Ossian Mathiasson

Ny seger för FBSK i derbyt – klev upp i serieledning

Frödinge/Brantestad gjorde ingen av sina bättre insatser i kväll. Det ledde ändå till seger med 2–1 mot Vimmerby IF B.
– Vi ska kunna skapa fler chanser mot det här motståndet, säger FBSK-tränaren Robin Blomberg.

Annons:

Det var gästande Vimmerby B som fick en drömstart på matchen redan efter åtta minuter spel. Kajsa Gunnarsson frispelade Stina Kägo Bragsjö som var ren från i princip halva planen och placerade in ledningsmålet. 

Efter dryga halvtimmens spel utjämnade Jeanette Lind till 1–1 på en hård frispark men tränaren Robin Blomberg var långt ifrån nöjd med insatsen efter 45 minuter. 

– Den är inte godkänd. Jag är sjukt besviken att vi kommer ut på det sättet i en sådan viktig match. Vårt presspel funkade inte överhuvudtaget och vann varken första- eller andrabollar. Det var längesen som det såg så dåligt ut, säger tränaren Robin Blomberg. 

"Skapar för få chanser"

Sju minuter in i andra halvlek gick FBSK upp i ledning när Amanda Sundberg nickade in systern Matilda Sundbergs fina hörna fram till 2–1. 

FBSK ryckte upp sig efter paus, lyckades hålla ifrån och ta den femte segern på sju försök. I och med det toppar FBSK division 3-tabellen, tre poäng före Hultsfreds FK som har två matcher mindre spelade. 

– I andra halvlek är det en uppryckning och en ganska rejäl sådan från vår sida, framför allt viljemässigt, säger Blomberg. 

Han var dock inte alltför nöjd med insatsen som helhet. 

– Nej, jag tycker att vi skapar lite för få chanser. Vi ska kunna skapa fler chanser mot det här motståndet trots att Vimmerby är ett bra lag. 

"Borde ha fått en poäng"

Budo Ericsson, tränare i VIF B, tyckte att de förtjänade en poäng. 

– Det är en jämn match där vi har en bra period i första halvlek och styr och ställer. De är tyngre och starkare men vi är ändå nöjda med vad vi gjorde. Vi borde ha fått en poäng, säger Budo Ericsson. 

I båda lagen fick ytterbackarna beröm – Linn Uhre (FBSK), som gjorde ett piggt inhopp i andra halvlek, och Thea Ring i VIF B. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt