Annons:

Försvararen lyftes fram efter krysset: ”Växte allt mer och tog duellerna”

Kevin Olsson var Hultsfreds bästa spelare. Foto: Linus Johansson

Försvararen lyftes fram efter krysset: ”Växte allt mer och tog duellerna”

Hultsfreds tränare Jerker Einarsson ville ha tre derbypoäng mot IFK Tuna. Han fick nöja sig med en.
– Eftersom vi låg under i paus får jag vara nöjd med en poäng. Men sett till hela matchen gjorde vi det inte tillräckligt bra, säger Jerker Einarsson.

Annons:

Efter att HFK gjort 1-0 en bit in i den första halvleken hade Jerker Einarsson en positiv känsla.

– Det kändes som att vi tog tag i det från början i och med att vi gjorde 1-0 och dessutom fick vi dem lite gnälliga. Vi skulle pumpat på där, men istället fick de 1-1 på ett långskott från 30 meter.

Ni släppte in två rätt täta mål där?

– Ja och att de fick in 2-1 också gjorde att vi fick jobba hårt. Vi snackade igenom läget i paus och vi trodde på det och skapade läge efter läge. Efter att vi fått in 2-2 kändes det som att trean skulle komma också.

”Något vi får jobba med”

Något mer mål blev det dock inte och lagen delade därmed på poängen.

– Vi låg under med 2-1 och fick ändå med oss en pinne. Det kunde ha varit noll också med lite oflyt. Sen tycker jag väl att vi var bättre sett till hela matchen. Vi skapade mycket fler lägen och sett till våra chanser skulle vi fått in fler bollar. Det är något vi får försöka jobba med på träningarna.

Jerker Einarsson lyfte fram två spelare lite extra.

– I första var vi lite darriga allihop, men i andra tycker jag att Kevin (Olsson) växte allt mer och tog duellerna. Sen ”Tegan” (David Tegberger, målvakt) tycker jag var hyfsat bra. Långskottet fram till 1-1 kan man väl snacka om, men det var en bra pärla också. Sen tycker jag att alla kan bättre.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt