VIMMERBY VANN INFÖR STORPUBLIK – UPP I SERIELEDNING

Vimmerby IF tog tre poäng mot Smedby och gick upp i serieledning. Foto: Linus Johansson

Vimmerby IF vann dagens toppmatch hemma mot Smedby AIS med 3-2 inför över 600 åskådare. I och med segern toppar VIF nu division tre-tabellen.

Vimmerby startade seriefinalen mycket starkt och när Rickard Thuresson satte dit 1-0 efter 20 minuter var det fullt rättvist. I den 38:e minuten utökade VIF till 2-0 efter ett skott från Niklas Gunnarsson, som bortamålvakten definitivt borde ha räddat.

VIF gjorde en mycket bra första halvlek där Rickard Thuresson, Mohammad Jafar, Mohammed Ibrahim och Niklas Gunnarsson var ständiga hot i det offensiva spelet.

”Thure” gjorde 3-1

VIF hade läge att utöka till 3-0 i inledningen av den andra halvleken, men sedan tog Smedby över rejält. 2-1 kom i den 53:e minuten och gjordes av Emanuel Arvidsson.

Strax efter reduceringen blåste domaren av matchen och spelarna fick lämna planen i tio minuter på grund av åska.

Strax efter att spelet återupptogs hade gästerna ett jätteläge att kvittera till 2-2. Istället blev det Vimmerby som gjorde matchens nästa mål i den 68:e minuten. Rickard Thuresson förvaltade en fin framspelning från Mohammad Jafar och satte dit 3-1.

Upp i serieledning

Daniel Rann skapade sedan nu nerv i matchen när han reducerade till 3-2 med kvarten kvar att spela.

I och med segern tog Vimmerby IF över serieledningen i division tre.