Storebro vann kampen i hett derby mot Djursdala

Storebro vann derbyslaget borta mot Djursdala med 1–0. Foto: Ossian Mathiasson

Storebro IF vann kvällens känsloladdade och tempofattiga derby mot Djursdala SK. Matchens enda mål kom i andra minuten då Joacim Söderholm forcerade in bollen efter en hörna.

Mycket folk tog sig till Dalavallen för att beskåda Vimmerby kommun-derbyt i division 5 mellan Djursdala och Storebro i det härliga sommarvädret.

Bortapubliken fick en smakstart på tillställningen när Joacim Söderholm satte 1–0 efter en hörna i andra spelminuten.

Efter drömöppningen gick Storebro ner i tempo och Djursdala tog över matchen och vaskade fram ett gäng hyfsade chanser utan att ha den riktiga skärpan i avsluten.

Storebro får andrum i botten

DSK fick bland annat ett mål bortdömt för offside och Emil Karlsson var nära att styra in ett inlägg från nära håll men SIF-keepern Fredrik Ströberg gjorde en bra räddning.

Det mesta talade för att Djursdala skulle ta över efter paus med tanke på hur första halvlek såg ut men det blev ingenting av det.

Jimmi Wickström hade tidigt en nick i stolpen och Storebro fortsatte sedan att pressa tillbaka ett naivt och temposvagt Djursdala som inte lyckades få till sitt offensiva spel.

I och med segern lämnade Storebro den negativa kvalplatsen och klev upp 14 poäng, tre poäng bakom Djursdala.