Annons:

Tuna jagar tredje raka – ”Jobbigt att läsa tabeller upp och ned”

Mikael Karlssons IFK Tuna jagar sin tredje raka seger. Foto: Linus Johansson

Tuna jagar tredje raka – ”Jobbigt att läsa tabeller upp och ned”

Efter en tung vår har IFK Tuna börjat vinna. På fredagskvällen jagar laget sin tredje raka seger borta mot Smedby BoIK.
– Vi måste fortsätta jobba hårt. Det håller inte att slå sig för bröstet och tycka att man är duktig, säger Tuna-tränaren Michael Milton.

Annons:

För motståndet i den sista matchen innan sommaruppehållet står alltså Smedby BoIK. Ett lag som har spelat in tre poäng mer än Tuna så här långt. Tuna har i skrivande stund tre poäng ned till en negativ kvalplats och elva poäng upp till serieledning.

– Det vore skönt att vinna och då kanske vi kan börja snegla uppåt istället. Det är ju ganska jobbigt att läsa tabeller upp och ned, säger Michael Milton med ett skratt.

Duo saknas

När Tuna och Smedby möttes tidigare under säsongen vann Smedby med 4-2 efter att Tuna släppt in tre mål under matchens sista tio minuter.

– Vi skulle jättegärna vilja ha revansch för den matchen. Då gjorde vi kanske våra bästa 20 minuter den här säsongen och gick fram till 2-0. Sen föll vi igenom rätt katastrofalt.

Vad bör ni se upp med i Smedby?

– De har bra fart och ett rätt bra passningsspel. Det gäller att vi är vakna, men det har vi varit i de fyra, fem senaste matcherna, säger Michael Milton, vars son Henrik troligen kommer att vakta Smedbys mål.

Tuna saknar Filip Gustavsson (avstängd) och Magnus Pettersson, som nyligen har blivit pappa. Startelvan tas ut under fredagen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt