Annons:

VIF:s nyförvärv: ”Anser att jag ska vara en nyckelspelare”

I går kväll meddelade Vimmerby IF att man förstärker truppen med Simon Sandholm, närmast från Åtvidabergs FF.
– Jag anser att jag ska vara en nyckelspelare i division tre, säger Simon Sandholm.

Annons:

Vimmerby IF toppar division tre vid sommaruppehållet och i går kväll stod det klart att laget förstärks med anfallaren Simon Sandholm. Totebokillen var i VIF en tid för tre år sedan innan han började på fotbollsgymnasiet i Åtvidaberg. Nu har tre år passerat där och Sandholm är redo för nya utmaningar.

– Jag vill hitta tillbaka till glädjen med att spela fotboll igen. Det handlar om att få speltid och att ge mig själv möjligheterna att hålla mig frisk och på det viset också kunna ta mig vidare och spela högre upp i divisionerna, säger Simon Sandholm.

”Ganska uteslutet”

Att stanna kvar i Åtvidabergs FF var aldrig något hett alternativ.

– Det var för mig ganska uteslutet. Jag tycker inte att jag fick den chansen jag förtjänade. Visst fick jag träna och så, men de lät mig aldrig riktigt visa vad jag kunde åstadkomma i matchspel. Sen tycker jag också att de gav falska förhoppningar, inte bara för min egen del utan till många andra som befann sig i samma situation som mig. ÅFF befinner sig i en tuff tid och det var inte något som jag kände att jag ville vara en del av.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Jag är en snabb spelare som med fart slår ut min motståndare. Därtill har jag både en höger- och en vänsterfot med relativt hög klass på, framförallt i avslutslägena.

”Borde vara en startspelare”

Simon Sandholm har höga krav på sig själv inför ankomsten till Vimmerby IF.

– Jag vet var min kapacitet ligger om jag får vara hel ochspela regelbunden fotboll. Jag anser själv att jag ska vara en nyckelspelare i division tre som hjälper laget geom att göra så mycket poäng som möjligt. Självklart vill jag vara ödmjuk, men samtidigt har jag höga krav på mig själv och tycker att jag borde vara en startspelare i Vimmerby IF.

Simon Sandholm och VIF har kommit överens om ett avtal som löper över två och ett halvt år.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt