VIF Akademi körde över Gunnebo – avgjorde i första halvlek

Eric Karlfeldt gjorde två mål i VIF Akademis seger mot Gunnebo.

Vimmerby IF Akademi behövde bara en halvlek mot Gunnebo. Hemmalaget vann division sex-mötet med 4-0 efter 4-0 i paus.
– Det var bra, säger tränaren Nicklas Johansson.

Det blev en ytterst komfortabel seger för VIF Akademi i säsongens första höstmatch i högsommarvärme. Bortalaget från grannkommunen lyckades hålla 0-0 i en halvtimme – innan akademigänget tryckte in fyra bollar på en kvart i slutet av första.

– Vi skapar mycket chanser och har ett bollinnehav på 80-20 som det kändes, men vi har svårt att göra mål, säger Nicklas Johansson, tränare i VIF Akademi.

I andra halvlek blev det betydligt mer avslaget. Men något snack om hos vilket lag de tre poängen skulle hamna var det aldrig.

– Nä, de hade nog inget avslut. Kanske ett halvt anfall.

Eric Karlfeldt blev tvåmålsskytt och Joakim Storm och Isak Granström gjorde varsitt. Samtliga spelare fick beröm, men bäst var Tage Falk, Simon Olivesjö, Samuel Hultqvist och Oliver Johansson.