Annons:

VIF har blivit för bekvämt – nu kräver tränaren att laget tar ”grisjobbet”

Kristina Rödin får chansen mellan stolparna när Vimmerby möter Nittorp.

VIF har blivit för bekvämt – nu kräver tränaren att laget tar ”grisjobbet”

Efter fyra raka matcher utan seger kräver VIF-tränaren Håkan Ericsson bättring.
– Vi måste börja ta grisjobbet igen, säger han inför lördagens hemmamatch mot Nittorp.

Annons:

Vimmerby IF:s damer gjorde en strålande vår som nykomling i division ett. Upptakten på höstsäsongen har varit tyngre. De tre första matcherna har bara gett en poäng och det innebär att VIF nu har fyra raka matcher utan seger.

– Vi visste att vi hade tre tuffa matcher som start på hösten och var införstådda med att det kunde bli noll poäng i de matcherna. Vi började bra med en bonuspoäng mot Norrköping och sedan fick vi inte utdelning mot Bergdalen. Sen hade vi 5-1-förlusten mot Onsala senast, säger Håkan Ericsson.

Åtta poängs försprång

Jämfört med i våras tycker VIF-tränaren att hans lag blivit för bekvämt.

– Det tycker jag och det håller spelarna med om. I våras pratade vi mycket om att vi måste jobba hårt och ta grisjobbet. Att det gick så bra innan uppehållet har nog gjort att det blivit lite bekvämt.

I skrivande stund är Vimmerby sexa i division ett-tabellen och har åtta poäng ned till Sjömarken under nedflyttningsstrecket.

Är du orolig inför fortsättningen?

– Om vi höjer oss nu är jag inte orolig. Men tar vi inte grisjobbet på lördag kan det bli en jobbig höst, säger Håkan Ericsson.

Rödin mellan stolparna

Lördagens motståndare på hemmaplan, Nittorps IK, ligger två placeringar under Vimmerby och är fem poäng bakom.

Någon matchtrupp var inte uttagen vid lunchtid på fredagen och startelvan tas förmodligen inte ut förrän under lördagen. Klart är dock att det blir ett målvaktsbyte och att Kristina Rödin får chansen mellan stolparna.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt