Annons:

Tillbaka i VIF efter extremt kortvarig utflykt:

Greta Koponens äventyr i IFK Kalmar blev extremt kortvarigt. Foto: Linus Johansson

Tillbaka i VIF efter extremt kortvarig utflykt: "Var som en lekstuga"

Fotbollstalangen Greta Koponen lämnade Vimmerby IF efter sommaren för att gå fotbollsgymnasiet i Kalmar. Men Dagens Vimmerby kan avslöja att hennes tid i den allsvenska klubben IFK Kalmar redan är över.
– Det kändes oseriöst. Det var som en lekstuga typ, säger hon.

Annons:

Beskedet att Greta Koponen kommit in på fotbollsgymnasiet i Kalmar kom redan i vintras. Lagom till skolstarten flyttade hon till Kalmar för att tillhöra allsvenska IFK Kalmars organisation. 

Men utflykten, och drömmen, blev kortvarig. 

– Det började redan när jag flyttade ned. Ingen sa hej till mig, ingen frågade om jag skulle med och träna. När jag frågade om jag var välkommen på träningen hade de ingen aning om att jag flyttat ned, säger Greta Koponen.

I samma veva fick A-lagets tränare Jonas Walfridsson sparken från klubben, som är toksist i Damallsvenskan. F19-tränaren Martin Sjöstrand fick då ta över.

– Det fanns ingen plan B, så F19 stod utan tränare. En tjej har tagit över, men de har typ flyttat upp alla spelare till A-laget. Jag har tränat med spelare födda 2003 och 2004 och nivån i Vimmerby är dubbelt så hög, säger hon.

"Kändes som en lekstuga"

Beslutet att flytta hem tog hon under tisdagskvällen.

– Jag har pratat med Martin. Han är väldigt välutbildad och kan verkligen fotboll. Han var en stor anledning till att jag flyttade till Kalmar. Han förstår mig delvis. 

Vad känner du kring allt det här?

– Det är jättetråkigt, det här var en av mina stora drömmar. Men jag kan inte lägga mig ned och dö. Till den första matchen jag skulle spela så hörde de av sig en kvart innan och sa att de glömt att skriva över mig. Det var oseriöst, det kändes som en lekstuga typ.

Kan bli annan klubb

Det blev bara en match för Greta Koponen i IFK Kalmar. Nu återvänder hon till Vimmerby IF och är spelklar redan till helgen.

– Jag får se möjligheterna ändå. Det blir Vimmerby ett tag i alla fall och så får vi se. Jag har pratat med Håkan (Ericsson, tränare) och han sa att det var synd för mig, men tur för VIF.

Hon kommer att börja gymnasiet i Vimmerby på månag, men vad som händer är fortfarande något oklart.

– Det är lite frågetecken än. Jag ska provträna med Linköping och det kan bli Linköping. Men inget är klart än, säger hon.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt