Annons:

Ny storförlust för VIF: ”Mentalt är det jobbigt för tjejerna nu”

Håkan Ericsson har en del att fundera på efter att Vimmerby åkt på en ny storförlust. Foto: Ossian Mathiasson

Ny storförlust för VIF: ”Mentalt är det jobbigt för tjejerna nu”

Vimmerby IF åkte på en ny storförlust i division ett i dag. Efter tre sena mål vann IFK Värnamo med 5-1.
– Mentalt är det jobbigt för tjejerna nu. Vi har inte vunnit på länge och de jobbar och sliter men får ingenting gratis, säger VIF-tränaren Håkan Ericsson.

Annons:

Det vill sig inte alls för Vimmerby IF i division ett. 5-1-förlusten mot Värnamo var den sjätte raka matchen utan seger.

– Vi klarar inte riktigt av att spela division ett-fotboll med så många spelare borta. Vi saknar ett antal spelare och det är klart att det märks. Sen ska ingen skugga falla över dem som hoppade in i dag, säger Håkan Ericsson.

Fin soloprestation

Hemmalaget Värnamo tog ledningen med 1-0 efter tio minuters spel.

– Målet kom efter ett jättefint anfall och en fin soloprestation. Värnamo hade ett övertag första 20, men sen kom vi in i matchen och spelade jämnt med dem resten av den första halvleken. Totalt sett tycker jag inte riktigt att vi var är, men det kändes ändå ganska okej i paus.

I den 66:e minuten utökade Värnamo till 2-0 efter att Mona Chahrour dribblat bort fyra spelare och placerat in bollen med en bredsida. VIF reducerade sedan till 2-1 i den 72:a minuten genom Stina Kägo Bragsjö, som fri med målvakten bredsidade in Vimmerbys första och enda mål i matchen. 

Fortfarande sex poäng

Direkt efter 2-1-målet gick bortalaget ned på en trebackslinje för att försöka få till en kvittering. Det gav motsatt effekt. I den 79:e minuten utökade Värnamo till 3-1 och minuten senare kom också 4-1. På övertid satte Värnamo dessutom sitt femte mål.

– De tre sista målen får vi ledare ta på oss. Men vi ville inte fega utan istället försökte vi att gå för det. Värnamo vann fullt rättvist, men 5-1 var lite för stora siffror, säger Håkan Ericsson.

Värt att notera är att Vimmerby hade övriga resultat med sig. Laget är fortsatt sexa i tabellen och har sex poäng ned till Mariestad under nedflyttningsstrecket.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt