Annons:

Storförlust för decimerat Tuna: ”Siffrorna är för stora”

Precis som i våras föll Tuna mot Hossmo. Denna gång skrevs förlustsiffrorna till 1–6. Foto: Ossian Mathiasson

Storförlust för decimerat Tuna: ”Siffrorna är för stora”

IFK Tuna är fortsatt indraget i bottenstriden i division 4 efter lördagens storförlust (1–6) borta mot Hossmo BK.
– Vi är inte riktigt i botten än. De andra lagen knappade inte in på oss, säger tränaren Peter Hellenstierna.

Annons:

Tunas form i division 4 är tveksam. För två helger sedan slog de serieledande Pukeberg med 2–1 och veckan därpå blev det en klar 0–3-förlust mot Påryd. 

Under lördagseftermiddagen kom en ny stor smäll: 1–6 borta mot serietvåan Hossmo BK. 

– Efter 70 minuter stod det fortfarande 2–1. Sen kom 3–1, då var det ridå. De sista tre målen kom under de sista fem minuterna, säger Peter Hellenstierna och fortsätter:

– 6–1 är för stora siffror. Jag hade köpt 3–1, det hade speglat matchen på ett bättre sätt men nu blev det så här och avslutningen är inte så mycket att tänka på. Vi gjorde en del byten för att inte riskera att spelare skulle bli avstängda. Vi vek inte ner oss, säger han.

Tuna kom dessutom till matchen utan flera nyckelspelare som hade lämnat återbud på fredagskvällen och lördagsförmiddagen. 

– Alla som var med gjorde ett bra jobb, säger Hellenstierna. 

"Inte riktigt i botten"

Samtidigt som Tuna förlorade gick övriga resultat i botten deras väg. Kalmar Södra på negativ kvalplats och Kalmar AIK under nedflyttningsstrecket har fem poäng upp till Tuna. 

– Vi är inte riktigt i botten än. De andra lagen knappade inte in på oss så läget är i stort sett oförändrat. På lördag har vi en hemmamatch (derby hemma mot Hultsfred) som är viktig på alla sätt och vis, säger han. 

Kommer ni fixa nytt kontrakt?

– Ja, det tror jag att vi kommer göra. Det är bara att ta nya tag. 

Johansson gav Tuna ledningen

I matchen mot Hossmo tog Tuna ledningen efter 26 minuter genom Marcus Johansson och bortsett från en svag avslutning på första halvlek med två insläppta mål var Hellenstierna nöjd. 

– Hossmo är ett bra fotbollslag och har en konsekvent spelidé som de följer i 90 minuter. Hossmo hade mest boll men vi hade bud på både 2–0 och 3–0 innan de gjorde 1–1. Vid deras 2–1-mål gick vi bort oss och tappade boll när vi var på väg framåt. De ställde om snabbt och gjorde ett snyggt mål, säger han. 

Bäst i Tuna var Tobias Ekström och Marcus Johansson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt