Annons:

Gustaf får fortsatt förtroende i VIF – duo missar matchen

Simon Larsson saknas när Vimmerby tar emot Knäppingsborg. Foto: Linus Johansson

Gustaf får fortsatt förtroende i VIF – duo missar matchen

Trots att Vimmerby IF varit spelmässigt bättre än sina motståndare i höst har resultaten uteblivit. Nu krävs tre poäng hemma mot Knäppingsborg.
– Vi har satt oss i en sämre position än vi borde varit, tycker VIF-tränaren David Lindgren.

Annons:

Vimmerby IF har spelat sex matcher efter sommaruppehållet och bara vunnit två av dem. Förra helgen blev det förlust med 3-1 borta mot jumbon Grebo.

– Vi får verkligen hoppas att vi har gjort säsongens plump resultatmässigt. Spelmässigt fanns det egentligen mycket som var bra, men det vi tar med oss är att vi måste vara mer beslutsamma i våra målchanser och utnyttja dem, annars kan det bli sådana situationer som mot Grebo, säger David Lindgren.

”Inte blivit sämre”

Så här säger Lindgren om det faktum att VIF bara vunnit två av sex matcher under höstsäsongen:

– De tre matcher vi förlorat är matcher jag tycker att vi borde ha vunnit. Det kan komma sådana matcher, men det har blivit för många. Vi har satt oss i en sämre position än vi borde varit. Samtidigt är det så att vi under hela året har försökt att jobba med utveckling och att bygga ett eget spel. Det har inte blivit sämre än i våras. Snarare är det så att det under långa perioder har sett riktigt bra ut.

Duo missar matchen

Ted Åström Åberg och Simon Larsson tvingades utgå från förra matchen och är inte redo för spel mot Knäppingsborg.

– De har fortfarande känningar och spelar inte den här helgen. Jag hoppas inte att det ska vara något långvarigt, men det är alltid lite ovisst.

Jämfört med senast återkommer Jonatan Fält-Öhr och Niklas Gunnarsson efter avstängningar. Startelvan är inte uttagen, men klart är att Gustaf Johansson får fortsatt förtroende mellan stolparna.

– Han är riktigt duktig och en målvaktstyp som jag verkligen gillar, säger David Lindgren.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt