Annons:

GULLRINGEN KLART FÖR KVALSPEL – VINST I KVÄLL

Anton Palmér blev målskytt för Gullringen i kväll. Foto: Linus Johansson

GULLRINGEN KLART FÖR KVALSPEL – VINST I KVÄLL

Med tre omgångar kvar säkrade Gullringen kvalplatsen till division tre i kväll. Annebergs GIF besegrades enkelt med klara 3–0.
– Det känns fantastiskt skönt, säger tränaren Daniel Ohlsson.

Annons:

Under första säsongen som huvudtränare för Gullringen har Daniel Ohlsson tagit laget till kvalspel mot division tre. Det står klart efter 3–0 mot Anneberg i kväll.

– Jag gläds för grabbarnas skull. De har tagit ett hårt jobb sedan vi började och vi får vara nöjda med en kvalplats första året. Det har varit väldigt bra och att vi säkrar kvalplatsen med tre matcher kvar är lite förvånande.

Varför har ni lyckats?

– Det är främst gemenskapen och glädjen som vi har i truppen. Vi snittar 20 spelare varje träning och vi har jäkligt kul tillsammans. Alla drar sitt strå till stacken och det kommer man väldigt långt på.

Vad tror du om era chanser i kvalet?

– Jag tror vi har stora chanser. Våra toppar är riktigt bra.

 "Var överlägsna"

I kväll var det inget snack om saken. Gullringen spelade ut Anneberg efter noter – och borde ha vunnit med betydligt större siffror.

– Vi var överlägsna under 90 minuter, det var inget snack om saken. Jag kände direkt att det skulle bli jobbigt för dem och innan vi gjorde 1–0 hade vi haft fyra skott i stolpen. Jag tappade räkningen på heta chanser.

1–0 gjordes av Alexander Swartz på en hörna och stod sig till pausvilan. Efter paus fyllde Anton Palmér på med 2–0 och i slutet satte Albin Gustafsson trean.

Bäst i laget var Jesper Wärnehall, som tyvärr är avstängd nästa match efter en varning i kväll.

Gullringen har fortfarande ett litet hopp om seriesegern. Två poäng skiljer till Tranås FF, som har en match mindre spelad.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt