TIO MÅL I HETT DERBY – HFK KÖRDE ÖVER TUNA

Hultsfred körde över Tuna med 7–3 i derbyt. Albert Johansson gjorde fyra av HFK-målen. Foto: Ossian Mathiasson

Hultsfreds FK visade verkligen var skåpet skulle stå i derbyt mot IFK Tuna. De blev en överkörning som stannade vid 7–3.

Det var två lag i desperat poängbehov på Tunhamra på lördagseftermiddagen och matchen kommer vara en av de galnaste för säsongen.

Redan efter två minuters spel hade Hultsfred skaffat sig en 2–0-ledning. Charlie Olsson gjorde 1–0 långt utifrån kanten när Mikael Karlsson halkade i det blöta gräset och en minut senare satte Albert Johansson i friläge. Det kunde mycket väl ha blivit 3–0 kort därpå när Albert Johansson hade ett avslut i stolpen.

Tre snabba mål i andra

I mitten av halvleken hade Tunas Oscar Eriksson två skott i ribbans överkant, varav en var från straffpunkten.

I stället drygade Albert Johansson ut Hultsfreds ledning till 3–0 och då trodde nog de flesta att matchen var avgjord.

Ännu säkrare blev publiken på sin sak när Hultsfred gjorde ytterligare tre mål på de första tio minuterna i andra halvlek mot ett håglöst Tuna. Filip Ingemarsson satte 4–0 på en snygg frispark och Albert Johansson fyllde på med 5–0 och 6–0.

HFK är med i kvalracet

Då, från egentligen ingenstans, fick Tuna viss luft under vingarna. Jonatan Carlson gjorde 6–1, Gustavo Borges 7–2 och Jonatan Carlson 7–3. John Svensson gjorde HFK:s 7–1-strut.

Hultsfred vann derbyt med 7–3 och var totalt sett flera klasser bättre än Tuna.

I och med segern är HFK med i kampen om kvalplatsen till division 3 och ligger just nu på samma antal poäng som Hossmo, som spelar mot Smedby under lördagen.

Tuna dras in allt mer i bottenstriden och ligger endast fyra poäng före Kalmar Södra på negativ kvalplats och Kalmar AIK på nedflyttningsplats.