Annons:

Skyttekungen bröt sin måltorka: ”Borde ha gjort sju mål”

Albert Johansson firade stora framgångar på Tunhamra med fyra mål. Foto: Ossian Mathiasson

Skyttekungen bröt sin måltorka: ”Borde ha gjort sju mål”

Albert Johansson kom till derbyt mot Tuna med fyra raka matcher utan mål. Där visade han återigen vad han går för och gjorde fyra mål i 7–3-segern.
– Jag hade varit nöjd med sju mål från min sida. Jag borde ha gjort det, säger han.

Annons:

Derbymatchen mellan Tuna och Hultsfred i division 4 blev en smått galen historia som hade det mesta. 

Hultsfred – ett av vårsäsongens bästa lokala lag med flera starka insatser och häng på seriesegern – har inte skördat lika stora framgångar under hösten. De hade förlorat tre matcher och spelat 3–3 mot jumbon Påryd inför dagens match mot Tuna. 

På Tunhamra lossnade målskyttet och spelet för HFK och framför allt för lagets notoriske målgörare Albert Johansson, som hade fyra raka matcher utan mål. 

– Ja, usch. Både jag och laget har inte kommit in i det riktigt under hösten. I dag kämpade vi och fick utdelning, säger Albert Johansson. 

"Varit nöjd med sju mål"

Det kan man lugnt påstå. HFK vann med 7–3 och fyra av målen gjordes av Albert Johansson, som drygade ut sin ledning i skytteligatoppen och har nu gjort 26 mål. 

– Det behövdes verkligen. Det är tre matcher kvar av serien och det ska väl in tre mål per match. Det hade varit skönt, säger Albert Johansson och lägger till:

– Jag hade varit nöjd med sju mål från min sida. Jag borde ha gjort det, säger han. 

Varför har det inte riktigt fungerat för er i höst?

– Mycket gnäll har det varit, tyvärr. Men det är sånt som händer när det inte går bra. Rent mentalt har det varit tungt med alla förluster och poängtapp. Nu är vi kanske på gång igen, säger Johansson. 

Hossmo tappade poäng

Samtidigt som HFK tog tre välbehövliga poäng på Tunhamra spelade Hossmo oavgjort mot Smedby, vilket gör att HFK har endast en poäng upp till Hossmo på positiv kvalplats. I nästa omgång möts dessutom Hossmo och Hultsfred i Kalmar. 

– Det är bara att gå för tre pinnar. Denna seger ger oss positiva vindar. Laget som vill mest kommer ta kvalplatsen. Det känns som ett 50/50-läge, säger Johansson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt