Djursdala föll mot serieettan – matchen avbröts efter otäck skada

Djursdala SK föll med 0–3 mot serieledande Höreda. Foto: Ossian Mathiasson

Djursdala förlorade med 0–3 mot serieledaren Höreda GoIF men matchen spelades inte klart på grund av att en spelare i Höreda skadade sig allvarligt med tio minuter kvar att spela.

Under de första 30 minuterna imponerade Djursdala på Dalavallen och det var en av lagets bästa perioder för säsongen.

– Vi ägde spelet fullständigt och skapade ett par halvchanser. Det var jäkligt bra spel från vår sida, säger Patrik Nilsson.

Kombinationen av att Höreda växlade upp och Djursdala tvingades till ett par byten gjorde att Höreda tog ledningen före halvtid.

Otäck skada – matchen avbröts

Höreda gjorde sedan 2–0 i andra halvlek och kort därpå kom 3–0, två mål som var omdiskuterade.

– Efter 2–0-målet fick en av våra spelare sitt andra gula kort, som var ett avvaktande gult kort. Enligt flera spelare i laget kan inte domaren göra så. Vid 3–0 sprang deras spelare över Oskar Eriksson (målvakt i DSK) och rullade in bollen i mål, säger han.

I 77:e minuten skadade sig en Höredaspelare allvarligt när en DSK-spelare satsade rejält och träffade spelarens fot. Foten är troligen ur led men det var länge ett befarat benbrott.  Efter lång väntan på ambulans avbröts matchen och Höreda vann med 3–0.

Bäst i DSK var Jonathan Gustafsson och Michael Karlsson. Under första halvtimmen var samtliga spelare i DSK framträdande.