Annons:

Fortsatt frågetecken för brasse i VIF

Gustavo Borges är sedan tidigare klar för Vimmerby IF, men får han sällskap av landsmannen Douglas Henruiqe? Foto: Linus Johansson

Fortsatt frågetecken för brasse i VIF

Gustavo Borges är klar sedan tidigare. Hur det blir med provspelande brassen Douglas Henrique är däremot högst oklart. – Vi får ha is i magen, det handlar om väldigt mycket pengar, säger VIF:s Bertil Karlsson.

Annons:

Vimmerby IF söker fortfarande efter någon eller några förstärkningar till sin division två-trupp. En spelare som har provtränat med klubben en tid är brassen Douglas Henruiqe.

– Fotbollsmässigt tror jag att han skulle funka i division två. Men vi skulle behöva se honom i någon match också för att bedöma det. Jag tycker att Douglas är en riktigt duktig fotbollsspelare, säger Bertil Karlsson.

Träna en vecka till

Det är dock långt ifrån säkert att Douglas Henruiqe kommer att spela i Vimmerby kommande säsong.

– På den fronten har det inte hänt något. Han ska vara här ytterligare någon vecka och träna. Han är en icke EU-spelare så vi får ha is i magen. I sådana fall handlar det om väldigt mycket pengar. Mer än så kan jag inte säga i det här läget, säger Bertil Karlsson.

Att VIF kommer att plocka in någon spelare framöver verkar helt klart, om man hittar rätt namn vill säga.

– Det kan handla om en eller två spelare, möjligen tre, men det tror jag inte. Varav en av dem kanske är en målvakt.

Ser gärna en forward

När det gäller målvaktssidan så har VIF en given förstamålvakt i Nic Rydholm. Där bakom finns ett par yngre killar i Adrian Bergström och Gustav Johansson.

– Vi får se vad som händer. ”Jocke” (Joakim Du Rietz) från Hvetlanda GIF har varit aktuell en tid och han fortsätter träna med oss.

I övrigt verkar det mest vara en forward efter flyktade Simon Alexandersson som är aktuellt att plocka in.

– Tittar jag position för position så kan jag konstatera att vi har tillräckligt med mittfältare. Däremot skulle jag inte ha något emot att få in en duktig anfallare eller en stabil och stor back. Men främst är det väl i sådana fall framåt vi vill ha in något. Samtidigt finns det flera alternativ i truppen, som Karlo (Goranci), Jimmy (Svensson) och Haris (Dreco), säger Bertil Karlsson.

Osäkert med ”Bränna”

När det gäller Daniel ”Bränna” Gustafsson så har han ännu inte bestämt sig för om det blir spel kommande säsong.

– Det är inget nytt där. Vi har sagt att vi avvaktar ett beslut till ungefär när träningsmatcherna börjar. Just nu kör han rätt många pass med laget.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt