Annons:

”Det är viktigare för Assyriska att vinna serien”

VIF-tränaren David Lindgren ser fram emot seriefinalen. Foto: Linus Johansson

”Det är viktigare för Assyriska att vinna serien”

Med tre matcher kvar att spela behöver Vimmerby troligen en seger i söndagens seriefinal – om man ska utmana om seriesegern. Tränaren David Lindgren lägger över pressen på motståndet.
– Det är viktigare för Assyriska att vinna serien, säger han.

Annons:

Assyriska satsar hårt i år – och har ett litat försprång inför slutspurten av serien. Till tvåan Vimmerby skiljer tre poäng och Norrköpingslaget har dessutom en mycket bättre målskillnad.

– Om vi vill vinna serien måste vi gå fullt ut för att vinna, det är bara tre matcher kvar. Men att vinna serien är inte det viktigaste för oss just nu, utan vi vill bygga på det som varit bra och fokusera på våra unga killar. Om vi sedan hamnar topp-två så är vi där för att vi förtjänar det.

 "Inte en lika tydlig målsättning"

Lindgren menar att situationen är annorlunda för Assyriska.

– De har tydligt sagt att de vill gå upp i år och värvat in en del spelare. Det är uppfriskande med klubbar som är tydliga med sin ambition, men vi åkte ur förra året och har försökt bygga om. Vi har inte en lika tydlig målsättning som Assyriska, men samtidigt har det gått hyfsat bra och vi har fått med oss bra resultat.

Vimmerby vann klart senast utan att man behövde förta sig.

– Det var ett tag sedan som vi mötte ett lag som man kan tänka sig ha en ambition att föra spelet mot oss och ha ett eget spel. Väldigt många lag har anpassat sig efter oss under hösten. Det tror jag inte att Assyriska är så villiga att göra. Det blir en tuff match, men väldigt inspirerande.

Kan det passa er?

– Det tycker jag, vi får ut mycket av vårt spel när vi inte bara behöver föra spelet.

 Viktig duo tillbaka

VIF har fortfarande Victor Gustafsson indisponibel, men Ted Åström Åberg och Simon Larsson kommer tillbaka i truppen.

–  De är i alla fall aktuella att spela från start. Det är två viktiga spelare för oss, de kan vara nyttiga i den här typen av matcher.

VIF har klart högst publiksnitt i serien (329) och Lindgren hoppas att många tar sig till seriefinalen.

– Vi har inte haft så fantastiskt mycket folk, även om vi har egna produkter och lokala spelare. Kommer man inte på söndag så kommer man väl aldrig.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt