Annons:

Positivt efter titthålsoperation – VIF-spelaren hoppas på spel i höst

Niklas Nilsson fick smått positiva besked vid dagens titthålsoperation. Foto: Linus Johansson

Positivt efter titthålsoperation – VIF-spelaren hoppas på spel i höst

Vimmerby IF:s nyckelspelare Niklas Nilsson trodde att säsongen var körd. En titthålsoperation på torsdagen gav dock smått positiva besked. – Jag blev lite chockad över vad läkaren sa. Än så länge är det positivt, säger Niklas Nilsson till Dagens Vimmerby.

Annons:

Niklas Nilsson har tidigare haft stora problem med sitt vänstra knä. Den här gången är det hans högra knä som spökar. Problemen började redan innan sommaruppehållet 2015, när Niklas Nilsson vred till sitt högra knä på en träning. Trots stora problem spelade han vidare under höstsäsongen.

Skrapat bort vävnad

Först i mitten av november träffade han en läkare, som misstänkte att korsbandet var av. Niklas Nilsson räknade med att säsongen 2016 var körd för hans del. Kanske behöver det inte vara så. En titthålsoperation på sjukhuset i Västervik i dag gav bättre besked.
– Än så länge ser det positivt ut. De har skrapat bort lite irriterad vävnad kring ledkapseln och tror att det är det som kan ha legat och gnagt. Av det de kunde se nu såg allt annat bra ut. Innan i dag kändes säsongen helt körd, så det här blev en liten chock för mig, säger Niklas Nilsson.

Hoppas på spel i höst

Det är förstås positiva besked för den granithårde VIF-spelaren. Men han vågar inte jubla än.
– De tyckte ändå att knät var lite glappt och vill därför göra en magnetkameraundersökning för att säkerställa att knät inte är mer skadat.
Om ungefär en månad kommer Niklas Nilsson att genomgå magnetkameraundersökningen.
– Eventuellt kan det vara något med ett fäste till korsbandet, men det kunde de inte se i dag. Skulle det vara så kan jag glömma att spela fotboll under 2016, säger Niklas Nilsson.
Om det inte är någon mer skada. När kan du vara tillbaka då?
– Just nu kör jag rehab på egen hand och det är nog bäst att jag fortsätter med det till nästa läkarbesök i samband med magnetkameraundersökningen. Jag ligger ju efter och känner mig inte riktigt 100 procent. Men som det känns nu hoppas jag på spel i höst. Skulle det bli tidigare än så är det en bonus, säger Niklas Nilsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt