VIF SÄKRADE NYTT KONTRAKT EFTER JOHANSSONS SHOW

Mariebos spelare var chanslösa mot Nathalie Johansson i dag. Foto: Jakob Karlsson

Vimmerby IF säkrade i stort sett nytt kontrakt i division ett efter 4–3 (3–1) hemma mot Mariebo i dag. Stor hjälte blev Nathalie Johansson som stod för alla fyra mål.

Med en match kvar har Vimmerby nu tre poäng och sju mål tillgodo på Värnamo. Det kommer man förstås inte tappa, särskilt inte eftersom man möter jumbon Eksjö i sista omgången.

I dag gjorde Vimmerby en av sina bättre insatser i höst. Laget visade god inställning och höll ihop det skapligt defensivt. Den avgörande faktorn? Jodå, det var Nathalie Johansson som svarade för en av de bättre individuella insatser som undertecknad sett i Vimmerbyidrotten.

Dominerade totalt

Anfallaren dominerade totalt och var farlig så fort hon fick bollen. Fyra mål säger förstås mycket – men sättet de gick till på säger ännu mer. 2–0 sköt Johansson stenhårt i krysset, 3–1 satt i nättaket efter en lång dribblingsräd och 3–1 var ett perfekt lobbskott från cirka 25 meter.

Har Johansson inte mängder med klubbar efter sig i höst så är det något som är allvarligt fel.

Vimmerby hade 3–1 i paus, men inledde andra riktigt svagt och efter fem minuter hade Mariebo gått ikapp. Bortalaget hade mycket boll, men hade svårt att skapa de riktigt heta chanserna. I stället klev Johansson alltså fram igen och satte det mycket viktiga 4–3-målet.

Med cirka kvarten kvar drog Mariebo på sig ett rött kort och Vimmerby kunde hålla undan utan större besvär. I 90:e minuten petade Matilda Strömdahl in 5–3 på en hörna och saken var klar. Med matchens sista spark reduerade Mariebo – men det spelade ingen större roll. VIF spelar i division ett även nästa år.