Annons:

”Natta” efter uppvisningen: ”Kan inte klaga”

Nathalie Johansson gratuleras av lagkaptenen Malin Söderlund efter sitt magiska 4–3 mål. Foto: Jakob Karlsson

”Natta” efter uppvisningen: ”Kan inte klaga”

Fyra mål – varav två drömmål – och i stort sett räddat kontrakt. Nathalie Johansson hade all anledning att vara nöjd efter 5–4 mot Mariebo.
– Jag kan inte klaga, säger hon.

Annons:

Vimmerby IF har haft en blytung höst i Damettan. I dag stod man för bästa insatsen på länge och som DV berättat i tidigare artiklar sken Nathalie Johansson allra mest. Anfallsesset tog på sig ledartröjan och visade vägen för sitt Vimmerby med fyra mål och en stor arbetsinsats. Totalt är Johansson uppe i 22 mål (hela VIF har gjort 45) och hon är därmed delad etta i skytteligan. 

Samtidigt gjorde många spelare i Vimmerby bra ifrån sig och alla visade upp en större kampmoral än tidigare i höst.

– Det märktes redan i omklädningsrummet att alla var sugna på revansch. Vi sa att nu jäklar är det dags och vi kände at vi hade ett psykiskt övertag från matchen mot Mariebo i våras. Jag tycker alla gör det fantastiskt bra och vi skriker på varandra och springer mycket. Vi visar att vi kan när det väl gäller, säger Nathalie Johansson

"Mycket känslor"

Johansson svarade för två drömmål, ett säkert frilägesavslut och ett dunderskott i krysset.

– Jag ska inte klaga över fyra mål. Mina insatser har varit lite svajiga i höst, men i dag kändes det bra. Sedan är det lite svårare när det går sämre för laget med, men i dag var det bättre.

Viktiga 4-3 målet sköt Johansson från cirka 25 meter.

– Jag visste att målvakten spelade långt ut så jag kände att jag skulle testa. Det kändes som att den skulle gå över, men jag kan inte klaga över det målet.

"Hoppas att det räcker"

Glädjen i VIF-lägret var förstås stor efter matchen.

– Det var mycket känslor och det kändes som allt lossnade. Det kändes jäkligt skönt.

Vimmerby har tre poäng och sju mål till godo på Värnamo under strecket inför sista omgången. Dessutom möter man jumbon Eksjö.

– Vi får hoppas att det räcker nu, det borde det göra. Det ser verkligen bra ut.

Har du tänkt något på nästa år?

– Nej, det enda jag tänkt på är att nytt kontrakt för laget.

"En skaplig tjej"

Tränaren Håkan Ericsson vill inte säga att kontraktet är klart.

– Vi ska köra hela vägen in och fick mycket energi av den här matchen. Vi sliter kopiöst i försvarsarbetet och gör vi likadant mot Eksjö vinner vi då också. Vi visade en otrolig inställning i dag.

Vad säger du om Johanssons insats?

– Det är en skaplig tjej… Jag tycker att hon försvunnit för mycket i höst när vi inte har etablerat spel samtidigt som hon jobbat för lite. I dag hade hon en högre arbetskapacitet och det var riktigt snygga mål.

Utöver Johansson var även rutinerade Hanna Ericsson och Alicia Strand duktiga i hemmalaget. Unga duon Andrea Lundgren och Stina Kägo Bragsjö gjorde också bra ifrån sig.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt