Annons:

VIF säkrade kontraktet i division ett – rutinerad duo tvingades bryta i paus

Vimmerby IF är klart för spel i division ett även nästa säsong. Foto: Linus Johansson

VIF säkrade kontraktet i division ett – rutinerad duo tvingades bryta i paus

2-2 borta mot jumbon Eksjö räckte för att Vimmerby IF:s damer skulle säkra kontraktet i division ett av egen kraft.
– Det är en stor lättnad, men även stolthet över att vi lyckats lösa det här tillsammans, säger VIF-tränaren Håkan Ericsson.

Annons:

Efter en tung höst kom nedflyttningsspöket till slut obehagligt nära för Vimmerby IF. Men laget reste sig och fyra poäng i de två avslutande matcherna räckte för att behålla platsen i division ett.

I serieepilogen borta mot Eksjö i dag blev det 2-2 och en poäng var precis vad som behövdes för att säkra kontraktet på egen hand.

– Det är ingen superglädje utan mer en lättnad över att vi klarade av det. Både spelare och ledare har känt en ganska stor press under hösten och nu känner man stolthet över att vi lyckades med det här tillsammans, säger Håkan Ericsson.

Utgick med knäskada

Redan tre minuter in i matchen tog Vimmerby ledningen. Nathalie Johansson slog en hörna som Nathalie Milton stötte in fram till 0-1. 20 minuter senare sprang Eksjö igenom VIF:s mittförsvar och 1-1 var ett faktum.

I den 33:e minuten blev Nathalie Johansson neddragen med straff som följd och den satte hon själv och gav på nytt bortalaget ledningen. Ett par minuter innan paus rann Eksjö på nytt igenom och 2-2 var ett faktum.

Hur gick tankarna i paus?

– Till en början hade vi en del att tänka på. Alicia Strand utgick med en knäskada och Hanna Ericsson tvingades byta eftersom hon började se suddigt. Jag har ingen diagnos i övrigt på någon av dem. Det gjorde att vi fick sätta in Sara Green som mittback och Brendah Henrysson på mittfältet, säger Håkan Ericsson.

– I övrigt gick tankarna som så att vi skulle försöka säkra bakåt och ta vara på det vi skapade framåt. Eksjö kom ingenvart i den andra halvleken och samtidigt vågade vi inte offra så mycket energi i det offensiva spelet. Vi hade någon straffsituation, några ramträffar och flera skott utifrån så skulle något lag vunnit var det väl i sådana fall vi, fortsätter VIF-tränaren. 

”Bra lagarbete”

Nu blev det delad pott och det räckte som sagt för att Vimmerby skulle säkra fortsatt spel i division ett nästa säsong.

– Vi gjorde det tillsammans, det var ett bra lagarbete, säger Håkan Ericsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt