Annons:

JUST NU: LOKAL KLUBB HAR GJORT KLART MED NY TRÄNARE

Foto: Pixabay

JUST NU: LOKAL KLUBB HAR GJORT KLART MED NY TRÄNARE

Sören Karlsson fick ett bra avslut på sin tvååriga sejour som tränare för Edsbruks IF. Nu har klubben hittad sin ersättare i Johan Karlsson Törndahl med ett förflutet i flera lokala klubbar.

Annons:

Johan Karlsson Törndahl lämnade sitt uppdrag som tränare för Ankarsrums IS på grund av privata skäl under sommaren. 

Nu kommer han tillbaka till lokalfotbollen igen.

Nästa säsong ska den mångårige ledaren coacha Edsbruks IF i division 5. 

– Det känns otroligt spännande och roligt att en sådan fotbollsnörd som Johan kan tänka sig att åka till de norra delarna av Västerviks kommun och coacha vårt lag. Det är kul för hela föreningen. Han kommer in med energi och ett sätt att tänka fotboll på, säger Robin Lundahl i Edsbruks IF. 

"Får in en fotbollstaktiker"

Dagens match mot Ankarsrum blev huvudtränaren Sörens Karlssons sista vid rodret. Han behövde inte någon lång betänketid innan han hoppade på projektet hösten 2016 i nybildningen av Edsbruks IF. 

– Vi är otroligt nöjda med vad Sören har gjort i vår förening under de här två åren. Han kommer vara kvar i föreningen och det är kul att han vill vara det också. Han kommer vara till stor nytta för klubben, säger Lundahl. 

Att få in just Karlsson Törndahl som ny tränare ser Lundahl fram emot med tillförsikt. 

– Vi får in en fotbollstaktiker som ser fotbollen på ett bra sätt. Det känns både nytt och fräscht och det kommer bli en annan typ av fotboll än vad vi har spelat tidigare, säger han.

Karlsson Törndahl har ett förflutet som spelare och ledare i Vimmerby IF och i Västerviks kommun har han coachat Gunnebo IF och Ankarsrums IS.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt