Annons:

Efter Lindgrens avhopp – VIF vill heltidsanställa tränare

Stefan Bragsjö och Vimmerby IF jobbar för att få in en huvudtränare utifrån till klubbens herrlag.

Efter Lindgrens avhopp – VIF vill heltidsanställa tränare

David Lindgren har tackat nej till en fortsättning i Vimmerby IF. Nu ska Vimmerby IF hitta hans ersättare – och klubben vill heltidsanställa en erfaren och välutbildad tränare.
– Vi har sugit på det rätt länge, säger Stefan Bragsjö till Dagens Vimmerby.

Annons:

Den stora frågan har varit om David Lindgren väljer att fortsätta som huvudtränare för Vimmerby IF eller inte. 

I kväll kom beskedet. Han väljer att kliva av sitt uppdrag som huvudtränare men han kommer fortsätta jobba inom klubben för att stärka upp organisationen. 

Med anledning av Lindgrens beslut sätts Vimmerby IF på tränarjakt och Stefan Bragsjö är tydlig med vad han vill ha. 

– Under alla de senaste åren har vi lyft in lokala tränare som har gjort ett grymt bra jobb men det krävs så mycket mer än vad man kan tänka sig. Vi är verkligen i behov av en tränare och ledare som har utbildning och kompetens, säger Stefan Bragsjö. 

Tittar på extern lösning

Klubben söker en extern lösning som ska ta både herrlaget och föreningen till en ny nivå. 

– Ja, vi behöver stärka upp vår organisation kring a-laget på herrsidan och vi har sugit på det rätt länge. Vi jobbar på det och det är inget som man bara snyter ur näsan. Det gäller att vi hittar rätt person som har ett brinnande intresse och listar någon fotbollsintresserad person här omkring upp fem personer på eventuella tränare så tror jag att man förstår vad vi vill ha, säger han och lägger till:

– Jag är helt ärligt rätt trött på allt snack med kontrakt hit och dit och spelare som byter klubbar varje år. Vi vill bryta oss loss från det och hitta en hållbar och långsiktig lösning, säger han

Hur många år framåt ser ni med en ny tränare?

– Fem till tio år, då kan vi verkligen ta nästa steg inom vår förening. Vi har organisationen och ambitionerna och ska kunna spela i en division högre, säger Bragsjö. 

När hoppas ni kunna ha en tränare klar?

– Jag hoppas att det är fixat inom ett par veckor. Vi ska ha samtal med en handfull potentiella tränare som är aktuella, säger han.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt