Annons:

VIF fyller 100 år – firar med stora förändringar för populära ungdomscupen

Bullerby Cup 2019 blir något helt annat än tidigare år. Foto: Arkiv

VIF fyller 100 år – firar med stora förändringar för populära ungdomscupen

Nästa år fyller Vimmerby IF hela 100 år som idrottsförening. Det firas genom en jubileumsupplaga av Bullerby Cup, som innebär stora förändringar.
Det berättar föreningen i ett pressmeddelande.

Annons:

1919 bildades Vimmerby IF. Föreningen står sig stark än i dag – och nästa år ska klubbens hundraåriga tid firas. VIF:s flaggskepp är förstås populära ungdomsturneringen Bullerby Cup. 

100-årsjubileumet uppmärksammas genom förändringar i Bullerby Cup-upplagan nästa år. 

"Guldklimpen i vår verksamhet och som kanske skänkt allra flest medlemmar och besökare glädje och stolthet under modern tid är Bullerby Cup som växt fram som en av Sveriges mest välbesökta och uppskattade fotbollsturneringar. Därför väljer vi nu att fira med ett nytt upplägg under 2019 års cup där lag i åldern 13-14 år ska få sätta guldkant på årets cup genom att få tävla om att få vinna Jubileumsupplagan 2019", skriver Vimmerby IF i ett pressmeddelande.

Utökar cupen

Utöver de sedvanliga åldersklasserna tio och tolv kommer det även att bli spel för 13- och 14-åringar i jubileumsupplagan.

"Tidigare har man i varje åldersklass utsett en vinnare i pojk- och flickgrupperna men det har plockats bort ur all ungdomsidrott där man i dessa åldrar vill lägga fullt fokus på att låta barnen utvecklas helt utan resultatfokus. I årets Jubileumsupplaga kommer vi bjuda in både tidigare deltagande lag som helt nya föreningar till cupen. Åldersklasserna kommer att vara 13-14 år för att kunna genomföra en klassisk Bullerby Cup med gruppspel, slutspel och en vinnare i varje åldersklass. Vårt mål är att ha 16 lag till båda åldersklasserna uppdelat i pojk- och flickgrupper", skriver VIF.

Alla lag, oavsett segrar eller förluster, kommer att få spela gruppspel och slutspel. Matcherna kommer att spelas under Svenska Fotbollförbundets nya spelformer för åldrarna 13-14 år, där matcherna spelas nio mot nio på en anpassad planstorlek.

Hoppas på fler flicklag

VIF meddelar också att man lagt ännu mer tid och kraft på att kunna erbjuda ännu bättre planer nästa år. 

"Vi hoppas också att nå ut till fler flicklag genom konceptet där vi också har stora förhoppningar på någon form av besök av tidigare Bullerby Cup-deltagaren och nuvarande landslagsspelaren Kosovare Asllani under 2019. Hon har ju numera en egen fotbollsplan uppkallad efter sig i hemstaden Vimmerby och vill gärna besöka oss under sommaren vilket betyder mycket för alla unga fotbollsspelare att få träffa en landslagsstjärna som själv deltagit i Bullerby Cup", skriver föreningen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt