Annons:

SKRÄLLEN: HAN TAR ÖVER VIMMERBYS DAMLAG

Jonas Karlsson är ny huvudtränare för Vimmerby IF:s damlag. Foto: Vimmerby IF

SKRÄLLEN: HAN TAR ÖVER VIMMERBYS DAMLAG

Vimmerby IF har gjort klart med en ny huvudtränare för sitt damlag. Den som tar över ansvaret är Jonas Karlsson från Målilla. Hans senaste uppdrag i fotbollen är som domare på hög nivå.
– Vi är väldigt nöjda med den här påskriften. Det är en väldigt ambitiös och seriös person vi får in, säger Håkan Ericsson.

Annons:

Jonas Karlsson har en gedigen bakgrund inom fotbollen där han dels var målvakt i moderklubben Målilla GoIF och Hultsfreds FK.

I ett antal år har Målillabon satsat hårt på domaryrket och så sent som i år dömde han i Superettan. Nyligen stod det klart att det inte skulle bli någon fortsättning som domare på elitnivå och nu har Jonas Karlsson alltså gjort klart med ett nytt uppdrag i fotbollens tjänst, som huvudtränare för Vimmerby IF:s damlag.

– Vi har letat hela hösten efter något nytt, fräscht och spännande. Jonas och jag har haft en dialog sedan fyra, fem veckor tillbaka. Vi känner varandra sedan tidigare i och med att vi har varit med i samma domarklubb och connectade ganska fort när vi började diskutera, säger Håkan Ericsson.

Att Jonas Karlsson nu tar klivet över och blir tränare beror på att det inte blev någon fortsättning som domare på elitnivå.

– Han har tänkt att när han inte får vara kvar på elitnivå som domare längre så är det en tränarkarriär han vill satsa på. Det passade som handen i handsken för oss. Jag vet också att när Jonas går in för något är det all in som gäller.

"Auktoritet och pondus"

Håkan Ericsson ser flera bitar som talade till Jonas Karlssons fördel i rekryteringen av en ny huvudtränare.

– På kravlistan fanns bland annat lite auktoritet och pondus. Vi ska ha roligt på träningarna, men det ska också ge något. Vi vet också att han har bra ledaregenskaper. Sen är Jonas uppvuxen på en idrottsplats och är en otrolig föreningsmänniska. Det var också en viktig parameter. Sen är det viktigt att ha en tränare som inser att det är ett lagarbete. Det är inte Jonas ensam som ska fixa det här utan vi ska göra det tillsammans. Vi ska bygga en otrolig känsla i truppen och bland ledarna.

Nya spelare på ingång

På spelarsidan står det klart att målvakten Kristina Rödin slutar. Nathalie Milton och Hanna Ericsson lär inte heller bli att räkna med i A-laget i division ett.

– Milton har sagt att hon inte ska spela mer A-lagsfotboll, men hon kanske skulle kunna göra nytta i B- eller C-laget. Det är kanske de förhoppningar vi har på Hanna också. Kan de träna någon gång i veckan kanske de också kan vara tillgängliga som resursspelare i A-laget, säger Håkan Ericsson.

När det gäller nyförvärv finns det ännu inget att rapportera.

– Vi har haft två testträningar och har en till på onsdag. Då är det fyra nya namn som kommer. Jag tycker att de som har testat ser intressanta ut. Känslan vi har är att det är positiva tongångar.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt