Annons:

SKREV PÅ NYTT KONTRAKT NYLIGEN – NU LÄMNAR NYCKELSPELAREN

Karl-Viktor Söderquist är förlorad för Vimmerby IF. Foto: Ossian Mathiasson

SKREV PÅ NYTT KONTRAKT NYLIGEN – NU LÄMNAR NYCKELSPELAREN

I början av december skrev nyckelspelaren Karl-Viktor Söderquist på ett nytt tvåårskontrakt med Vimmerby IF. Nu lämnar han klubben för att han ska flytta till Jönköping för universitetsstudier.

Annons:

Dagens Vimmerby kan i kväll avslöja att Karl-Viktor Söderquist, som var VIF:s bäste spelare det gångna året, försvinner från klubben efter att ha spelat i klubben sedan sommaren 2016. 

Den bolltrygge mittfältaren skrev i början av december på ett nytt kontrakt med Vimmerby IF men det blir inget spel i division 3-föreningen under 2019. 

Han har kommit in på den treåriga sjuksköterskeutbildningen på Jönköping University, en utbildning som börjar i mitten av januari. 

 – Jag är redo att ta nästa steg i livet. Nu blir det plugg och sen får vi se om det blir någon fotboll i Jönköping men det är inte prio ett. Hör någon klubb av sig i Jönköping så är det absolut intressant, säger Karl-Viktor Söderquist till Dagens Vimmerby. 

"Det var enkelt"

Han sökte sjuksköterskeutbildningen i höstas och målet har hela tiden varit att plugga. 

– Jag visste inte om jag skulle komma in eller inte så då skrev jag på med Vimmerby, de vet om att jag har haft sådana tankar, säger han. 

Hur känns det att lämna VIF?

– Det är tråkigt och vemodigt, jag trivs sjukt bra i Vimmerby och har lärt känna otroligt många trevliga människor. Men allt har sin tid och jag är redo att dra härifrån. Det är inte uteslutet att jag kommer tillbaka i framtiden.  

Var det ett svårt beslut när du väl kom in på utbildningen?

– Nej, då det var enkelt. Jag vill plugga. 

Han kommer spela kommunmästerskapet i futsal med Vimmerby IF i januari innan flyttlasset går vidare till Jönköping.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt