Annons:

Vimmerbydottern ingår jätteavtal med globala storföretaget

Kosovare Asllani och Coca-Cola ingår ett nytt avtal. Foto: Pressbild

Vimmerbydottern ingår jätteavtal med globala storföretaget

Kosovare Asllani skriver ett unikt avtal. Hon har signerat ett tvåårsavtal med världens största läskedrycksföretag Coca-Cola.

Annons:

Vimmerbydottern Kosovare Asllani blir ambassadör för Coca-Cola under en tvåårsperiod och samarbetet gäller samtliga produkter och varumärken som företaget säljer i Sverige. Samarbetet med 29-åriga Asllani är det första personavtal inom fotboll man signerar i Sverige.

– Det känns väldigt spännande att inleda ett samarbete med Coca-Cola som satsar så stort på fotboll, speciellt inför kommande VM. Vi delar våra ambitioner för fotbollen och har samma värderingar. Det är på tiden att statusen för oss damfotbollsspelare höjs till den nivå vi förtjänar och det är fantastiskt kul att få jobba mot ett mer jämställt fotbollssverige där alla värderas lika tillsammans med Coca-Cola, säger Kosovare Asllani i ett pressmeddelande.

Coca-Cola är glada och stolta över att få samarbeta med Asllani – som är allt annat än tyst om orättvisorna mellan dam- och herrfotbollen.

– Att få inleda ett samarbete med en världsstjärna av denna dignitet är en stor ära för oss. Asllani är inte bara en högt presterande fotbollsspelare, hon har också tydliga värderingar där vi förenas i vår syn på mångfald och allas lika värde. Vi kommer att inleda många fina och bra initiativ inom fotbollen, på såväl landslags- som gräsrotsnivå, framöver och vi är väldigt stolta över att Asllani kommer att vara en del av det, säger Olivia Enquist, marknadschef på Coca-Cola AB.

Samarbetet inleds den 1 januari 2019.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt