Annons:

”JC” kliver av sportchefsrollen i VIF: ”Har inte riktigt hunnit landa”

Johan Carlsson slutar som sportchef i Vimmerby IF.

”JC” kliver av sportchefsrollen i VIF: ”Har inte riktigt hunnit landa”

Johan ”JC” Carlsson kliver av rollen som sportchef för herrverksamheten i Vimmerby IF.
– Jag flaggade redan i somras för det så det har varit på gång ett tag. Det är ingen stor sak, säger Johan Carlsson.

Annons:

Under sommaren 2017 lämnade Johan Carlsson uppdraget som huvudtränare för Vimmerby IF:s herrlag, som då spelade i division två. Snabbt efter det uppbrottet presenterades han istället som sportchef i klubben. Nu, efter ett och ett halvt år, väljer han att kliva av det uppdraget.

– Det handlar inte så mycket om tiden, den tycker jag kanske att jag har. Men det är mycket pappersarbete, telefonsamtal och kontakter. Det är precis så som jag jobbar minst åtta timmar om dagen med mitt vanliga jobb. Det blir otroligt mycket i huvudet när man lägger ihop de två jobben. Det är den största anledningen till mitt beslut, säger Johan Carlsson.

– Sen är tanken att Vimmerby IF ska omorganisera och då tyckte jag att det var ett bra tillfälle att kliva av, fortsätter ”JC”.

”Är bra tränad och kroppen är hel”

Han säger att, med facit i hand, kanske han hoppade på sportchefsuppdraget i VIF för snabbt efter att han slutade som tränare för klubbens herrlag.

– Jag har inte riktigt hunnit landa eller smälta tiden som tränare. I den perioden som VIF var då var jag inte rätt man att styra det, det har vuxit fram hos mig nu. Så här i efterhand ser jag att jag hade otroligt mycket brister som tränare. Sen hoppade jag på som sportchef direkt efter det. Jag har inte hunnit komma fram till vad det är jag vill göra. Det är mycket jag inte hunnit smälta. Nu ska jag fundera lite på vad jag själv känner.

Ser du en fortsättning inom fotbollen på något sätt eller är det ett avslutat kapitel för dig?

– Det är inte avslutat. Ser man till en roll i en förening då kan man hålla på hur länge som helst. Och helt värdelös som tränare är jag inte heller, men just då var jag inte rätt tränare i Vimmerby IF. Jag ska inte säga för mycket, men jag är bra tränad och min kropp är hel. Jag känner mig pigg i kroppen. Ska jag spela någonstans eller bara ta det lugnt och spela lite golf? Det är sådant jag funderar på. Det finns föreningar som vetat om att jag kliver av som sportchef så jag har fått ett par alternativ som jag ska fundera på.

Ingen ny sportchef

Någon större roll i Vimmerby IF är inte att räkna med i nuläget.

– Jag vill inte ha någon skriven roll. Sen är det här inget som man bara kan lämna över heller. Jag har sagt att jag givetvis är behjälplig, men sen är de så insatta också så det blir inga problem.

Vimmerby IF meddelar att man inte kommer att plocka in någon annan sportchef under 2019. Istället är målet att det ska vara en grupp föreningsengagerade personer kring laget som vill fortsätta utveckla verksamheten.

”Gruppen är redan stark och målet är att göra den ännu starkare under 2019. Målsättningen är fortfarande att vara bäst i fotbollsregionen med starkt ledarskap, bra träningsförutsättningar, uppflyttning av egna produkter och värvningar av unga lokala spelare som har ambitionen att utvecklas. Vi vill våga att vara långsiktiga i vårt arbete och att representationslaget ska vara främst en produkt av vår egen ungdomsverksamhet på både herr- och damsidan. Det bygger lagkänsla, kamratskap och stolthet bland både spelare, ledare och publik”, skriver VIF på sin hemsida.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt