Annons:

  • VIF visade positiva siffror igen – så stort är klubbens eget kapital

    Budo Ericsson slutar som ordförande i Vimmerby IF, men blir kvar i styrelsen. Foton: Linus Johansson

  • VIF visade positiva siffror igen – så stort är klubbens eget kapital

    Kassören Bo Norbro avtackades.

  • VIF visade positiva siffror igen – så stort är klubbens eget kapital

    Joakim Storm och Sofie Johansson fick ta emot varsitt pris.

VIF visade positiva siffror igen – så stort är klubbens eget kapital

För tredje verksamhetsåret i rad visade Vimmerby IF upp positiva siffror. Det ekonomiska plusresultatet för det gångna året stannade på knappt 66 000 kronor. Detta trots att intäkterna minskade med runt 800 000 kronor.
– Vi hade budgeterat med ett plus på drygt 200 000, men ett tapp på intäkterna för Bullerby Cup gjorde att vi inte nådde dit, säger Budo Ericsson.

Annons:

Ett 20-tal medlemmar hade slutit upp till Vimmerby IF:s 99:e årsmöte, som hölls på onsdagskvällen. I går berättade vi att det blev flera förändringar i styrelsen, bland annat att Budo Ericsson ersattes av Stefan Bragsjö på ordförandeposten.

”Håller på att vända”

Ekonomiskt kunde VIF för tredje året i rad visa upp ett plusresultat. 2017 var plusresultatet 161 203 kronor och för 2018 stannade det på 65 894 kronor. Noterbart är att intäkterna minskade med runt 800 000 kronor.

– En del av det beror på att Bullerby Cup minskade. Det ser vi främst två orsaker till, dels handlar det om ändrade regler från förbundets sida samt att vi hade haft problem med gräset i ett par år. Nu känns det som att det håller på att vända och årets cup kommer att ge större intäkter, men hur mycket vet vi inte än, sa avgående kassören Bo Norbro i samband med årsmötet.

Över två miljoner

Trots det stora tappet på intäktssidan lyckades föreningen alltså visa upp ett plusresultat.

– Det gjordes också en besparing och herrlaget stod för en rätt stor del av den. Det har en naturlig förklaring i att de trillade ned ett snäpp i seriesystemet. Ersättningarna till spelarna blir på en lägre nivå och även resekostnaderna har sjunkit, säger Bo Norbro.

VIF:s eget kapital ligger på drygt 2 250 000 kronor.

– Det är väldigt bra och skapar en stabilitet och uthållighet om det skulle hända saker, säger Norbro. 

Högre intresse

När det gäller Bullerby Cup ser läget alltså betydligt ljusare ut när det gäller antalet anmälda lag än för ett år sedan. Detta sedan VIF bjudit in till en jubileumsupplaga där man utökat med 13-14-årslag.

– Jubileumscupen har slagit väldigt väl ut och i dagsläget har vi drygt 40 lag anmälda till den. Dippen vi hade under 2018 kommer att ordna till sig, bland annat då tack vare jubileumsupplagan. Många lag som har varit med tidigare får chansen att komma tillbaka och i den åldern får de dessutom tävla, vilket många vill, säger cupgeneralen Leif Carlsson.

Vill flytta camping

Leif Carlsson berättar också att man tittar på en lösning för att komma ifrån Vimarvallen i samband med Bullerby Cup.

– Vi har en camping på Vimarvallen under cupen med ungefär 120 platser och dessutom tre fotbollsplaner. Vi vet att den ytan kan försvinna i och med att marken är såld till Åbro. Vi har tillgång till den ytan till och med 2020, men vi vill så att säga flytta ned den till Ceosområdet. Vi har kontakter med markägare och får se var vi landar.

Ska jämna ut skillnader

Under årsmötet gicks också klubbens verksamhetsplan för 2019 igenom. En av punkterna där handlar om jämlikhet och jämställdhet. Där ingår bland annat att skapa ekonomiska förutsättningar för både kvinnor och män på seniornivå.

 – Den enda skillnaden som funnits i föreningen är att det har varit lite skillnader på kostnaderna för herr- och damlag. Där vill vi se en absolut rättvisa och att vi ska kunna stå bakom hur vi arvoderar spelare. Vi har kommit långt på den vägen också, säger VIF:s David Lindgren.

Anser inte att arenan är klar

Vidare framkom att förstudien gällande en egen föreningslokal och ytterligare omklädningsrum vid Ceosvallen fortsätter.

– Jobbet med att förbättra arenan fortsätter också, vi tycker inte att den är klar. Vi vill att den ska bli snyggare, att det blir en bättre entré och så vidare. Vi har en ambition att den ska bli färdig någon gång, säger Daniel Gustafsson i VIF-styrelsen.

Örjan Lundqvist berättade att Vimmerby IF kommer att hålla sitt 100-årsjubileum i Mässhallarna den 9 november. Fredrik Thalin kommer att vara moderator under kvällen.

– Under årets gång kommer det dessutom att visa sig på olika sätt att vi fyller 100 år, säger Örjan Lundqvist.

Läs mer om ordförandeskiftet och VIF-styrelsens utseende genom att klicka här.

Fakta

Följande priser och förtjänsttecken delades ut på VIF:s årsfest:

Bronsmärke: Bertil Karlsson, Johan Carlsson, Hanna Ericsson, Mikael Rinaldo.

30 års medlemskap: Micael Lindgren, Märta Andersson, Bengt Hansson, Ann Hansson, Lasse Nilsson, Thomas Nilsson.

Juniorpriser: Sofie Johansson och Joakim Storm.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt