Annons:

VIF-lånet: ”Gillar att styra mina medspelare”

Till dagens träningsmatch mot Kenty har Vimmerby IF lånat in Clara Ekstrand från allsvenska Linköpings FC. Lånet kan bli betydligt längre än en match.
– I och med den här matchen kan jag känna efter hur det känns samtidigt som Vimmerby får möjligheten att se mig i spel, säger Clara Ekstrand.

Annons:

Vimmerby IF har bekymmer på målvaktssidan inför division ett-säsongen i och med att Sofie Johansson ska åka i väg på en två månader lång utlandsresa inom kort. Det gör att man bara har tillgång till Elin Ryd.

VIF har under en tid sökt förstärkning och i går berättade vi att 18-åriga Clara Ekstrand från Linköpings FC testar med klubben i dagens träningsmatch mot Kenty.

– Efter att Linköping lade ner sitt F19-lag fick jag möjligheten att stanna kvar och träna med A-laget till sommaren. Det gör att jag kan avsluta mina studier i Linköping, något som jag är väldigt tacksam för. Sen hörde Vimmerby av sig till mig och förklarade hur deras målvaktssituation ser ut. Då bestämde vi att jag ska provspela med Vimmerby, dels för att få matchtid, men också för att känna på hur det känns. Sedan får vi se vad som bestäms om framtiden, säger Clara Ekstrand.

Hur skulle du beskriva dig som målvakt?

– Jag gillar att kommunicera mycket och att styra mina medspelare. Jag är lång, vilket gör att jag har bra räckvidd och jag har utvecklat en bra tajming på höjdbollar. Från tränare har jag också fått höra att jag har snabba reflexer. Självklart är detta kvalitéer som jag vill fortsätta att utveckla ännu mer.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt