Annons:

Vimmerby föll i ”sjuk” match – ”Han gjorde en suverän insats”

Joakim Storm gjorde två mål för Vimmerby.

Vimmerby föll i ”sjuk” match – ”Han gjorde en suverän insats”

Vimmerby IF ledde dagens träningsmatch hemma mot division två-laget Nässjö FF med 3-0 efter 19 minuter. Till slut blev det ändå förlust med 5-4 efter att NFF avgjort i den 93:e minuten.
– Det är klart att det är surt att förlora efter ett mål i 93:e minuten. Att tappa dubbla ledningar är negativt, säger VIF-tränaren Dragan Zivic efter 5-4-förlusten.

Annons:

Vimmerby fick en superstart på matchen och ledde alltså med 3-0 efter 19 minuter.

– Vi började ganska aggressivt och tvingade fram två individuella misstag som ledde till att vi kunde peta in två ganska enkla mål. Sen kom det tredje ganska snabbt också. Därefter bjöd vi in dem och de gjorde 3-1 efter en tabbe i vårt försvar och så kom 3-2 ett par minuter senare och 3-3 efter en halvtimme efter ett individuellt misstag, säger Dragan Zivic.

Tröttnade sista 25

Det sista som hände i den första halvleken var att Niklas Gunnarsson gav VIF ledningen med 4-3.

– Det var ett fantastiskt fint mål och där tänkte jag att det vände tillbaka till vår fördel psykologiskt.

Istället inledde Vimmerby den andra halvleken med att bjuda Nässjö på ett mål fram till 4-4. I slutet av matchen hade Niklas Gunnarsson ett fint läge att ge VIF ledningen på nytt, men istället var det Nässjö som drog det längsta strået genom att göra 5-4 i den 93:e minuten.

– Tyvärr stod vi jättefel i våra positioner där. Sett över hela matchen måste jag säga att vårt presspel gav oss mycket och vi skakade Nässjös försvar ordentligt. Sista 25 minuterna, när Nässjö satte in tre, fyra nya spelare höjde de tempot och då hängde vi inte med att täcka ytor och ställa om, säger Dragan Zivic.

Storm satte två

VIF-tränaren var förstås nöjd med en del i Vimmerbys insats.

– Att göra fyra mål mot ett division två-lag är definitivt en styrka. Grabbarna följde matchplanen och det var väldigt positivt. Det var också några av de unga killarna som överraskade mig och presterade väldigt väl. Som jag har sagt tidigare så är inte resultatet det viktiga i en träningsmatch, men det är klart att det är surt att förlora efter ett mål i den 93:e minuten. Vi tappade både 3-0 och 4-3 och det är negativt.

Joakim Storm gjorde två mål för hemmalaget.

– Han gjorde en suverän insats och var ständigt farlig framåt. Försvarsmässigt var han också väldigt bra, säger Dragan Zivic.

Även Mohammad Jaafr och Niklas Gunnarsson gjorde mål.

Utöver Joakim Storm lyfte Dragan Zivic också fram Niklas Gunnarsson, Jakob Johansson och Oskar Bergman.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt