Annons:

Vimmerby stod upp bra mot ÅFF: ”Då blir vi väldigt svårslagna”

Gustaf Johansson och Oskar Bergman var två av VIF-spelarna som fick beröm efter kvällens förlust mot Åtvidabergs FF.

Vimmerby stod upp bra mot ÅFF: ”Då blir vi väldigt svårslagna”

Tredje raka förlusten på försäsongen. Vimmerby IF:s insats mot Åtvidabergs FF i kväll lovade ändå gott.
– Kommer vi upp i den här nivån i vårt försvarsspel och i vår inställning kommer vi att bli väldigt svårslagna för våra motståndare, säger VIF-tränaren Dragan Zivic efter 2-1-förlusten på Kopparvallen.

Annons:

Vimmerby ställdes mot ett Åtvidaberg som matchade många A-lagsspelare.

– Det var en blandning av ordinarie spelare och spelare som tränar med A-laget, samt att de släppte in tre, fyra spelare från U19-laget sista 15-20 minuterna, säger Dragan Zivic.

Fyra spelare lyftes fram

Matchens första mål föll i den 73 minuten och gjordes av Åtvidaberg. Hemmalaget utökade också till 2-0 innan VIF reducerade till slutresultatet 2-1 efter ett självmål på en hörna.

– Jag är väldigt nöjd med grabbarnas inställning och försvarsspelet. Vi har ändrat lite i vårt försvarsspel och hur vi ligger med backlinjen. Det blev lite tryggare för de unga spelarna.

Dragan Zivic var belåten med kvällens insats.

– Vi visade riktigt bra inställning, det var ingen som vek ned sig. Vi fick jobba mycket i sidled och falla ned. Det var påfrestande, men vi svarade upp väldigt bra på deras spel. Vi följer matchplanen bättre och bättre för varje match och killarna ska ha beröm för en kollektiv bra insats.

VIF-tränaren lyfte fram målvakten Gustaf Johansson, mittfältaren Amel Komina samt mittbackarna Oskar Bergman och Jacob Johansson lite extra.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt