Annons:

En vecka kvar till premiären – så är läget i VIF inför genrepet

Maria Anspach spelar yttermittfältare i söndagens genrep mot Lindsdal. Foto: Linus Johansson

En vecka kvar till premiären – så är läget i VIF inför genrepet

Seriepremiären i damernas division 1 är en vecka bort för Vimmerby IF. Först ska laget möta division 2-laget Lindsdals IF i den sista träningsmatchen inför säsongsstarten.
– Jag vill att vi bygger vidare på det positiva med försvarsspelet. Det är vad vi har utvecklat mest, säger tränaren Jonas Karlsson.

Annons:

Om en vecka drar fotbollssäsongen igång på allvar och väntan är snart över för fotbollsälskarna. 

Bortamatch mot Lindsdal på söndag är vad som väntar när Vimmerby IF:s damer avslutar försäsongen och den nye tränaren Jonas Karlsson ska försöka få klart för sig hur han ska formera laget i premiären. 

– Under de sista veckorna har vi jobbat mycket med anfallsspelet och hur vi ska gå till väga. Vi har tagit steg i rätt riktning och skickar inte bara iväg bollen, säger Jonas Karlsson. 

"Tagit stora steg framåt"

Även det defensiva arbetet har sett helt okej ut, enligt Jonas Karlsson. 

– Jag tycker att försvarsspelet var bra redan i första matchen och utvecklingen av det har varit bra. Vi har jobbat mycket med hur vi ska ligga i positionsspelet och stänga av motståndarnas ytor. Vi har tagit stora steg framåt i hur vi tänker som lag och jobbar som en enhet, säger Karlsson. 

Vad vill du se av ditt lag mot Lindsdal?

– Att spelet sitter och nu vill jag se samma laddning som vi har haft till tidigare matcher. Jag tror att tjejerna har mycket spring i benen eftersom vi har släppt på träningen och jag får en positiv känsla. 

Det är en vecka kvar till premiären hemma mot Jitex och Karlsson är förväntansfull inför säsongen med VIF.

– Det är vad vi alla har väntat på, det är den veckan som vi vill till. Det är härligt att vara igång, nu blir det genrep på söndag innan vi har tre träningar i nästa vecka och sen kör vi igång. 

Talangen går på kryckor

Vimmerby kommer till spel med förväntat lag i genrepet mot Lindsdal där comebackande Maria Anspach, som oftast spelar ytterback, tar rollen som yttermittfältare. 

Saknas gör bortresta HFK-förvärvet Tilda Föghner och den unga talangen Stina Kägo Bragsjö, som skadade sig i samband med förra helgens b-lagsmatch mot Rödsle. 

– Det är ett muskelfäste i ljumske som är trasigt så hon går på kryckor just nu. Hon lär bli borta ett tag från fotbollen. Hon har varit hos en sjukgymnast som har sagt att muskelfästet kan vara avslitet, säger Jonas Karlsson och fortsätter:

– Fotbollen känns långt borta för hennes del, det är synd, Jag hade stora förhoppningar på henne.

Fakta

Startelvan mot Lindsdal (4–5–1): Elin Rydh – Nathalie Milton, Greta Koponen, Malin Söderlund, Matilda Strömdahl – Vilma Winqvist, Anna Karlsson, Andrea Lundgren, Alicia Strand, Maria Anspach – Nathalie Johansson.

Bänken: Frida Pöder, Julia Rosin och Moa Thorstensson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt