Annons:

Beslutet rör upp heta känslor: ”Hoppas att de kan rannsaka sig själva”

BK Boston har gått ut med en kommentar angående Djursdalas beslut att neka Jonatan Greens och Joakim Hammars övergångar till Boston. Foto: Linus Johansson/Arkiv

Beslutet rör upp heta känslor: ”Hoppas att de kan rannsaka sig själva”

I dag kom Djursdala SK med beskedet att de inte släpper Jonatan Green och Joakim Hammar till BK Boston.
Beslutet rör upp känslor hos spelarna och BK Boston som har gått ut med en kommentar på sociala medier.
”Att det skulle vara något positivt för lokalfotbollens framtid har vi svårt att acceptera”, skriver BK Boston.

Annons:

På gårdagskvällens styrelsemöte tog Djursdala ett enhälligt beslut om att stoppa Joakim Hammars och Jonatan Greens önskan om att få gå till BK Boston. Via ett pressmeddelande kablade de ut sitt beslut på onsdagsförmiddagen. 

”Vi anser att vi är tvungna att markera. Det måste finnas en mening med frimånaden. Vi anser att det kan urarta totalt annars och bedömer att vi är tvungna att göra på det här sättet”, sa Sven Karlsson i pressmeddelandet. 

Det har rört upp heta känslor hos Boston som går miste om två vassa nyförvärv lagom till seriestart samtidigt som Djursdala tappar dem. 

”Vi BK Boston anser att detta är beklagligt och ställer oss undrande till om spelarnas känslor och vilja överhuvudtaget har vägts in i detta beslut som de sedan påstår inte kommer att ändras”, skriver BK Boston. 

"Skickar helt fel signaler"

I kommentaren nämner klubben ett annat uppmärksammat fall där BKB tidigare under säsongen valde att låta Abdel Idjbara gå från Boston till Djursdala efter frimånadens slut. 

”Vi ansåg att det var det enda rätta för spelarens skull. Då gick också Djursdala ut med att övergången var klar innan vi ens hade accepterat den. Den enda skillnaden var att DSK inte gjorde det på sina egna sociala medier utan gjorde det istället via lokalmedia. Då fick varken DSK, Boston eller spelaren i fråga någon nämnvärd kritik från vare sig föreningarna eller på andra håll. Vad är det då som skiljer sig i detta fall? Att för bara några månader sedan själva genomföra en övergång efter frimånadens slut för att sedan markera och påstå att en annan förening gjort fel anser vi skickar helt fel signaler och vi kan bara hoppas att de kan rannsaka sig själva efter det här”. 

De avslutar med att skänka sina tankar och sitt medlidande till spelarna som har berörts mest i detta fall. 

”Detta har utvecklat sig till någon slags pajkastning där spelarna har hamnat i kläm och inte fått någon som helst sympati från styrelsen i DSK. Att det skulle vara något positivt för lokalfotbollens framtid har vi svårt att acceptera”.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt