Annons:

Swartz siktar på ny gulsvart toppstrid för Gullringen

Alexander Swartz tror hårt på sitt Gullringen inför seriestarten. Foto: Ossian Mathiasson

Swartz siktar på ny gulsvart toppstrid för Gullringen

In i det sista stred Gullringens GoIF för en uppflyttning till division 3 i fjol men misslyckades i kvalet.
Nu laddar lagkaptenen Alexander Swartz för revansch – och ny toppstrid.
– Vårt lag ser riktigt starkt ut på pappret, säger Alexander Swartz.

Annons:

2015 tog en makalös epok slut när Gullringens GoIF trillade ur division 3 efter att ha spelat i division 2 eller 3 i 34 raka säsonger.

Laget går nu in på sin fjärde säsong i division 4 och Alexander Swartz, som kom till föreningen från Kisa BK efter degraderingen, har varit på lagets resa utanför förbundsserierna.

– Det har gått uppåt för varje år, både för mig och laget. Under mitt första år var det fortfarande lite kalabalik eftersom klubben precis hade åkt ur division 3 och ville ta sig tillbaka direkt, säger Alexander Swartz.

”Kände mig inte mogen”

Mitt under första året i Gullringen skrev försvarsspelaren något oväntat på för tre nya år, vilket innebär att detta är hans sista kontraktsår.  

– Jag trodde väl aldrig att jag var en spelare som skulle skriva på ett kontrakt. Det var ändå ett steg för mig att få fotbollen i rätt riktning, då vet jag vad jag gör framöver och kan sätta mål utifrån det, säger Swartz.

26-åringen, fostrad i Kisa BK, berättar att han var rätt velig i början av seniorkarriären innan han anslöt till Gullringen. 

– När jag skulle gå upp från juniorlaget till a-laget i Kisa BK, som då spelade i division 3, kände jag mig inte mogen. Jag gick fram och tillbaka mellan Kisa och Horn/Hycklinge och var till och med ett halvår i Frödinge/Brantestad. 

Det var med andra ord i Gullringen som du hittade rätt?

– Ja, absolut. Jag kände mig redo för en satsning och skrev på. Det är den bästa föreningen som jag har spelat i rent organisationsmässigt. I Gullringen tar de verkligen hand om och bryr sig om spelarna.

Har toppen i sikte

Precis som i fjol bär den nickstarke och akrobatiske försvararen kaptensbindeln, ett förtroende som han fick efter Daniel Ohlssons inträde i klubben, och det värderar han högt.

– Det betyder mycket för mig. Det trodde jag inte jag skulle vara i Gullringen någon gång men det känns som att ledarna tror på mig och jag har spelarna bakom mig så de kan alltid förvänta sig 110 procent av mig. 

Gullringen hade bara Tranås före sig i tabellen förra säsongen och gick till kval utan att lyckas ta klivet upp i seriesystemet. 

– Det är klart att man har en topplacering i sikte, sen kan man inte stå och säga att man ska gå upp bara så där. Gör vi jobbet tillsammans så kommer vi blanda oss i toppstriden, vi har lag för att göra det. ”Danne” (Daniel Ohlsson) betyder massor, det är han som har väckt vinnarskallen hos oss alla. Det är en tränare som brinner för det han gör, det gör att man höjer sig som spelare. 

Fotnot: Denna text har även publicerats i DV:s fotbollsmagasin. Hela tidningen hittar du här. 

Fakta

Gullringens GoIF 2019

Truppen: Albin Gustafsson, Alexander Swartz, Anton Palmér, Anton Holm, Anwar Ismail, Bell Maneetup, Björn Stridh, Christian Simonsson, Dennis Isaksson, Erik Lindblad, Hamseh Hassan, Isack Thuresson, Jesper Wärnehall, Joakim Bronow, Jonatan Carlson, Kevin Gaines, Linus Lindblom, Marcin Muszka, Martin Höglind Stridell, Melker Johansson, Ola Lindblom, Olle Eriksson, Rasmus Bexell, Rasmus Stahlin, Sebastian Swartz, Tom Polder och William Lynbech.

Nyförvärv: Linus Lindblom (Kisa BK), Anton Holm (do), Jonatan Carlson (IFK Tuna) och Hamseh Hassan.

Förluster: Dick Johansson (Frödinge/Brantestad SK), Tarek Bayazid (Södra Vi IF), Johan Hermansson Liström (Djursdala SK), Jonathan Gustafsson (do) och David Henriksson (do).

Ledarstab: Daniel Ohlsson, Claes Creutz, Ola Lindkvist, Adam Åstrand och Göran Gaines.

Seriefavoriter: Myresjö/Vetlanda, Hvetlanda GIF och IFK Västervik.

Målsättning: ”Vi ska komma topp tre, någon annan målsättning kan vi inte ha”, säger tränaren Daniel Ohlsson.

Placering i fjol: Tvåa i division 4 norra med 53 poäng och sist i kvalgruppen mot division 3.

Seriepremiär: Västerviks FF, borta, 12 april.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt