Annons:

27-åringen har skolats om – tar klivet in i DSK:s mål

Emil Karlsson är ny målvakt i Djursdala SK. Foto: Ossian Mathiasson

27-åringen har skolats om – tar klivet in i DSK:s mål

27 år gammal skolas Emil Karlsson om. Tiden som mittback är över och nu tar han klivet in i Djursdala SK:s mål.
– Jag kände att jag behövde en omställning och en motivationshöjare, säger Emil Karlsson.

Annons:

Inför förra säsongen anslöt Emil Karlsson från Rumskulla GoIF till Djursdala SK.

– Jag skulle inte spelat förra året utan tanken var att lägga ner. Sen hängde jag på ut till Djursdala och det var fantastiskt kul att komma till en organisation som fungerar. Här finns det ledare som kan fotboll och vet vad de vill och det är en härlig grupp med bra gemenskap, säger Emil Karlsson.

”Börja om på noll”

Den här säsongen kommer att bli speciell för Emil Karlsson. Han har nämligen skolats om från mittback till målvakt. På den positionen kommer han främst att konkurrera med Oskar Eriksson då Petter Sandberg pluggar i Växjö.

– Jag stod lite i mål när jag var yngre, men har aldrig gjort det på seniornivå så det känns som att börja om på noll igen. Det gäller att hänga i och försöka ta varje chans till att utvecklas. Varje träning är viktig för att få erfarenhet och trygghet.

Vissa svårigheter

Tanken på att bli målvakt har funnits där ett tag.

– Jag har tänkt på det längre tillbaka, men har inte sett att möjligheten och chansen funnits. Nu passade det bra eftersom Petter pluggar i Växjö och inte är hemma så mycket.

Det finns förstås vissa svårigheter med att kliva ner som målvakt när man är van vid något helt annat.

– Det är svårt att släppa tänket jag hade som utespelare, bara en sådan sak som att jag får använda händerna nu. Sen går jag gärna ut och möter precis som jag alltid har gjort som back, det kanske jag ska jobba bort lite. Det är bara att bita ihop och inse att det kommer ta tid, säger Emil Karlsson.

Ser du några fördelar i att du har varit utespelare?

– Fötterna är min fördel och jag vill gärna vara med i spelet fortfarande. 

Hoppas på övre halvan

För Djursdala SK väntar en ny säsong i division fem.

– Jag tycker att vi har en bra trupp och är positivt inställd till säsongen. Vi ska kunna vara åtminstone ett mittenlag och kan kanske till och med vara med på övre halvan. Nedåt tror jag inte att det ska vara några bekymmer.

Fotnot: Denna text har även publicerats i DV:s fotbollsmagasin. Hela tidningen hittar du här. 

Fakta

Djursdala SK 2019

Truppen: Abdel Idjbara, Albin Isaksson, Alexander Sandberg, Andreas Brodin, Andreas Gunnarsson, Christoffer Swahn, Daniel "Bränna" Gustafsson, Daniel d.y Gustafsson, David Henriksson, Emil Eklund, Emil Sandberg, Emil Karlsson, Erik Svensson, Ilias Fayaz, James Mattsson, Johan Hermansson Liström, Johan Ebbesson, Robin Ebbesson, Muharrem Rexha, Johannes Karlsson, Lucas Fridell, Michael Karlsson, Oskar Eriksson, Patrik Larsson, Jonathan Gustafsson, Petter Sandberg, Ricky Gustavsson, Simon Lennartsson, Simon Henriksson, Sebastian Fröberg, Daniel Lindqvist.

Nyförvärv: Daniel ”Bränna” Gustafsson (Vimmerby), Abdel Idjbara (Boston), Jonathan Gustafsson (Gullringen), Johan Hermansson Liström (Gullringen), David Henriksson (Gullringen), Christoffer Swahn, Daniel Lindqvist.

Förluster: Alexander Karlsson (VIF Akademi), Dzenan Hrnic (FF Jaguar), Joakim Hammar och Jonatan Green (stoppade från sin önskade övergång till Boston).

Ledarstab: Torbjörn Allvin (tränare), Patrik Nilsson (tränare), Göran Svensson (lagledare).

Seriefavoriter: Stjärnan.

Målsättning: ”Att utveckla vårt spel och få upp träningsnärvaron”; säger Patrik Nilsson.

Placering ifjol: Sexa i division 5 norra med 29 poäng.

Seriepremiär: Rödsle, hemma, 13 april.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt