Annons:

Tarek tillbaka i SVIF –

Tarek Bayazid är Södra Vis bästa värvning inför fotbollssäsongen.

Tarek tillbaka i SVIF – "Fotbollen är jätteviktig"

Södra Vi IF gjorde ett lysande fjolår och är tillbaka i division 5. Inför årets säsong har man dessutom förstärkt med offensivt skicklige Tarek Bayazid.
– Det känns jättebra att vara tillbaka, säger han.

Annons:

Södra Vi har inte förlorat en seriematch sedan 2017. Förra året gick man obesegrad igenom division 6 och tappade poäng i blott tre matcher. Avancemanget var kassaskåpssäkert. Stora delar av den framgångsrika truppen finns kvar när laget nu gör ett nytt försök i division 5. Nyförvärvet Tarek Bayazid är full av förväntan. 

– Det ser jättebra ut. Jag vill vinna alla matcher och hjälpa laget så mycket jag kan. Vi har vunnit nästan alla matcher vi spelat och jag tror att vi kommer göra det riktigt bra. Jag hoppas att vi kan gå upp i division 4, det vore jättekul. 

Kunde inte språket – spelade ändå

Den offensivt skicklige spelaren gick till Gullringen inför förra säsongen, men har nu återvänt till Södra Vi. Bayazid kom till Sverige som ensamkommande flyktingbarn 2015 och placerades i Södra Vi. Ganska snart hittade han till fotbollsplan i samhället. 

– Jag spelade mycket fotboll i Syrien när jag var liten, men då var det mest med mina kompisar. I Sverige handlar det mer om att man måste vara stark, i Syrien är det mer teknisk fotboll. När jag började i Södra Vi kunde jag inte språket någonting, men jag kunde ändå förstå tränaren och körde på. Det är viktigt att göra det bästa för laget. 

I Sverige har han återförenats med sina syskon, men hans föräldrar är kvar i det krigshärjade landet. 

– Jag har inte träffat min pappa på sju år, men jag har kontakt med mina föräldrar när tekniken fungerar i Syrien. Det är väldigt jobbigt, men man lär sig. Jag är inte rädd för kriget, men hade jag återvänt skulle de ta mig till militärtjänsten direkt vid gränsen och jag vill inte kriga. 

Vad betyder fotbollen för dig? 

– Det är en jätteviktig sak. Den tar bort stress och jag känner mig som i en helt annan värld när jag spelar fotboll. 

Vill hellre spela fram

Bayazid beskriver sig som en framspelare som i alla lägen spelar för lagets bästa. 

– Jag kan spela både på kanten och som anfallare och jag vill hjälpa laget så mycket jag kan. Jag är stark och snabb och passar alltid bollen, jag är ingen diva och och tycker att det är roligare att spela fram än att göra mål själv. 

Vad måste fungera för att ni ska lyckas? 

– Det är viktigt att alltid träna och ha roligt i gruppen. För mig känns det jättebra att vara tillbaka, jag känner många sedan tidigare och det är väldigt lätt att komma in i laget. Vi ska spela bra fotboll och vi kommer vinna. 

Fotnot: Denna text har även publicerats i DV:s fotbollsmagasin. Hela tidningen hittar du här. 

Fakta

SÖDRA VI IF 2019

Truppen: John Nilsson, Marcus Alsér, Elias Hallingfors, Daniel Johansson, Filip Karlsson, Elias Wiberg, Jacob Fridell, Robin Hammar, Kim Johansson, David Nilsson, Fredric Carlsson, Adrian Mathiasson, Martin Brorsson, Joel Nilsson, Ahmad Hendawi, Anton Brorsson, Filip Frejd, Tarek Bayazid, Ossian Mathiasson, Pontus Holm, Hugo Johansson, Arvid Karlsson, Daniel Elvingsson och Olle Larsson.

Nyförvärv: Tarek Bayazid (Gullringen), Filip Karlsson (Storebro), Ahmad Hendawi (Storebro), David Nilsson (Storebro), 

Förluster: Robin Olsson (BK Boston), Niklas Envall (Boston), Henrik Svensson (Boston). 

Ledarstab: Peter Magnusson (tränare), Pierre Brorsson (assisterande tränare), Stefan Pettersson (lagledare). 

Seriefavoriter: Oskarshamnslagen som Stjärnan och Timmernabben. 

Målsättning: En mittenplacering. ”Bättre att sikta lite högt så får vi se”, säger Peter Magnusson. 

Placering i fjol: Etta i division 6 Vimmerby med 48 poäng på 18 matcher. 

Seriepremiär: Fågelfors IF, borta, 13 april.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt