Annons:

Nytt Storebro laddar om: ”Gäller att vi spelar ihop oss”

Mittbacken Liam Smith ser fram emot fotbollssäsongen. Foto: Jakob Karlsson

Nytt Storebro laddar om: ”Gäller att vi spelar ihop oss”

I många år har Storebro IF burits av toppspelare som Jimmi Wickström, Erik Pettersson och Johan ”JC” Carlsson. Den här säsongen ställer man i stora delar ett nytt lag på benen.
– Jag tror att det kan bli bra efter några matcher, säger unge backen Liam Smith.

Annons:

Storebro har varit traktens i särklass mest erfarna lag under de senaste säsongerna. Laget var till och med uppe i division 4 för ett par säsonger sedan. Förra året fajtades man i botten hela säsongen och i år gör man en rejäl nystart. 

Borta är många av de spelare som utgjort lagets ryggrad, som Erik Pettersson, Johan Carlsson och Jimmi Wickström. I stället förlitar man sig till en större bredd och talangfulla ungdomar. 

– Namnmässigt är det tunga tapp och det är klart att vi förlorar lite respekt hos motståndarna, men jag tycker att vi har fått ihop mycket folk och vi har haft 25 man vissa träningar. Jag är inte orolig och vi har dessutom många Storebrokillar i laget, säger tränaren Torbjörn Pettersson. 

Tredje säsongen som 16-åring

En av de yngre spelarna som visat framfötterna är Liam Smith som ser ut att ta hand om en mittbacksplats i år. 

– Tidigare har jag mest varit högerback, men i år har jag spelat mittback och det är roligare. Man får ta ett större ansvar. 

Smith har nyligen fyllt 16 år, men gör faktiskt sin tredje säsong i A-laget. 

– Första året spelade jag inte så mycket, men förra året blev det mer och i år ska jag försöka våga mer och spela så bra jag kan. 

”Får ta ett större ansvar”

Smith tror att laget kan gynnas av nystarten. 

– Vi har ett ganska nytt lag med många nya spelare. Det gäller att vi spelar ihop oss, då har vi en bra möjlighet att konkurrera med alla lag, säger han och fortsätter: 

– Det märks att vi tappat några som kan vägleda oss yngre, som Wickström och ”JC” som har mycket kunskap om fotboll och har skapat en trygghet i laget. Samtidigt får vi yngre mer plats nu och få ta ett större ansvar. Nu får man tänka mer själv och det kommer vi utvecklas av. 

Hur långt kan det räcka tror du? 

– Vi måste få spela ihop oss, men jag tror att det kan bli bra efter några matcher. Passningsspelet måste fungera och vi måste jobba som ett lag. Jag tycker att vi ska kunna hamna runt mitten i alla fall. Det ska bli väldigt roligt att spela i alla fall, man taggar till extra när man känner lite mer press. 

Fotnot: Denna text har även publicerats i DV:s fotbollsmagasin. Hela tidningen hittar du här. 

Fakta

STOREBRO IF 2019

Truppen: Carl Andersson, Rasmus Ahlström, Melvin Hemmingsson, Jack Fridh, Jesper Nilsson, Anders Strömbom, Viktor Nyström, Per Andersson, Fredrik Ströberg, Hans Jonsson, Viktor Ström, Joakim Söderholm, Alexander Smith, Anders Kindström, Jesper Rosin, Axel Nilsson, Jonas Fors, Liam Smith, Jon Lundahl, Robin Flöisbon.

Nyförvärv: Carl Andersson, Rasmus Ahlström, Melvin Hemmingsson, Jack Fridh, Jesper Nilsson, Anders Strömbom, Viktor Nyström och Per Andersson, alla har gjort comeback. 

Förluster: Johan Carlsson (VIF Akademi), Jimmi Wickström, Filip Karlsson, David Nilsson, Kim Wickström, Daniel Axelsson (slutat). 

Ledarstab: Torbjörn Pettersson (tränare), Joakim Söderholm (assisterande), Tobias Muskat, Conny Ström.  

Seriefavoriter: ”Djursdala och Södra Vi får bära lite favoritskap. De andra vet jag inte så mycket om”,  säger Torbjörn Pettersson. 

Målsättning: Att hänga kvar. ”Kan göra det jävligt för de flesta lagen”.  

Placering i fjol: Nia i division 5 norra med 24 poäng.

Seriepremiär: IF Stjärnan, hemma, 13 april.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt