Annons:

Niklas vill låta vänsterdojjan tala:

Niklas Gunnarsson är en viktig spelare för Vimmerby IF. Foto: Linus Johansson

Niklas vill låta vänsterdojjan tala: "Tycker om att ta skott utifrån"

Niklas Gunnarsson sticker ut bland fotbollsspelarna i trakten. Med en vänsterdojja som inte många, om ens någon, kan matcha sätter Vimmerbyspelaren skräck i motståndarmålvakterna.
– Jag tycker om att ta skott utifrån och gärna från lite udda positioner, säger Niklas Gunnarsson.

Annons:

Niklas Gunnarsson gör sin tredje säsong i Vimmerby IF. Efter att ha fått sparsamt med speltid i division två under 2017 växte han ut till en viktig spelare i division tre förra säsongen. Nu återstår det att se om utvecklingen kommer att fortsätta gå åt rätt håll. 

Känslan är att du blir en mer ledande spelare i år? 

– Njäe, jag vet inte, personligen känner jag inte så. Ahl (Markus), Fälth (Jonathan Fält-Öhr) och ”Thure” (Rickard Thuresson) är fortfarande kvar så den rollen får de ha kvar, skrattar Niklas Gunnarsson. 

Tre frisparksmål 

Förra säsongen var Gunnarsson VIF:s näst bästa målskytt i division tre med nio fullträffar. Bara Rickard Thuresson var bättre med 13 stycken. 

– Jag tror att tre av dem var frisparksmål. Och det är inte många av mina mål som görs inne i straffområdet. 

Det kan inte ha varit fler än max ett av målen som kom innanför straffområdet? 

– Om ens det... Jag tycker om att ta skott utifrån och gärna från lite udda positioner. Det gäller att skjuta när målvakterna inte är med. Sen hade jag lite flyt också.

”Kommit in med pondus” 

Numera tränar inte Niklas Gunnarsson särskilt mycket extra för att hålla igång skottet. Skillnad var det när han var yngre. 

– När jag spelade i Frödinge/Brantestad kunde jag åka till fotbollsplanen på lediga dagar och ta med mig en bollsäck ut. Numera tränar jag inte lika mycket på det, men det sitter i sedan tidigare. 

VIF har tappat en del duktiga spelare till den här säsongen, men 23-årige Gunnarsson tror ändå att det kan bli en rolig säsong. 

– Vi går in lite annorlunda i den här säsongen med många unga spelare. Eftersom vi är i lite av ett generationsskifte får man inte ha för stora krav på oss. Men får vi det att klicka kan vi mycket väl vara topp fyra. Vi måste ha lite stolpe in, men när vi har våra bra dagar är vi riktigt bra. Sen har Dragan (Zivic, tränare) kommit in med pondus och visat vad han vill. Det känns bra, han är målinriktad. 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt