Annons:

Åldern är inget hinder för Sandra och Evelina

Åldern är inget hinder för FBSK:s Sandra Edlund och Evelina Nilsson som premiärspelar med sitt FBSK i dag. Foto: Ossian Mathiasson

Åldern är inget hinder för Sandra och Evelina

Många slutar idrotta när de är en bit över 30 år. Sandra Edlund och Evelina Nilsson tillhör inte den skaran. Istället gjorde de comeback i den åldern och nu är duon redo att för första gången spela i division två.
– Många säger att det är extremt stor skillnad, men det är inget som oroar mig, säger Sandra Edlund.

Annons:

Sandra Edlund, 35 i år, och Evelina Nilsson, 37 i höst, har minst sagt annorlunda fotbollskarriärer bakom sig.

Den förstnämnda hade ett tio år långt uppehåll från fotbollen innan hon gjorde comeback i Frödinge/Brantestad SK i november 2017. Evelina Nilsson spelade ungdomsfotboll i Vimmerby IF innan hon lade fotbollsskorna på hyllan vid 15 års ålder. 17 (!) år senare gjorde hon comeback i FBSK.

– Jag kom in i det igen när FBSK startade upp ett damlag. Från början var det för att stötta upp lite i och med att de behövde fler spelare. Sen har det bara fortsatt, säger Evelina Nilsson och skrattar.

Sandra Edlund säger så här om varför det blev en comeback:

– Amanda Sundberg (FBSK-spelare) och jag jobbade tillsammans då så det var hon som tjatade med mig. Till slut följde jag med och jag fastnade jättefort.

 ”En utmaning”

Ingen av dem har tidigare spelat division två-fotboll, men i år talar mycket för att den chansen kommer.

– Eftersom jag aldrig har spelat i division två har jag dålig koll på motståndet. Många säger att det är extremt stor skillnad på tvåan och trean, men det är inget som oroar mig. Jag tycker att det ska bli spännande att testa på något nytt och det känns bra att vi slår ur underläge, säger Sandra Edlund.

– Det kommer att bli en utmaning för både mig och laget. Jag känner att jag nog ska kunna ta en plats och få speltid i division två. Jag hänger på så gott jag kan, men har samtidigt inga problem att kliva åt sidan. Visst vill jag spela, men jag kliver gärna undan om det kommer någon underifrån och knackar på för en plats, då kan jag spela i division fyra istället. Jag gör ingen stor satsning utan för mig är det främst ett sätt att hålla igång, säger Evelina Nilsson.

Lyfta de andra

Sandra Edlund är mittback medan Evelina Nilsson främst ser sig som innermittfältare. Båda ser att de har en viktig roll i att pusha de yngre spelarna i laget.

– Jag är en person som pratar mycket, både på och utanför planen. Vi har en spridning på spelarna mellan 14 och 37 år och jag tror att jag är bra på att peppa de andra, säger Sandra Edlund.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt