TRE INSLÄPPTA MÅL PÅ TIO MINUTER – VIF FÖLL I PREMIÄREN

Vimmerby IF föll med 1–3 i premiären av division 1. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby IF:s damer fick ingen rolig start på säsongen i division 1 och föll med 1–3 i premiären mot Mölndalslaget Jitex.

Efter en stark första halvtimme för Vimmerbys del kom bakslagen på löpande band.

Jitex gjorde tre mål inom loppet av tio minuter och grundlade segern. 1–0 kom i 33:e minuten och 2–0 i 39:e minuten efter att Vimmerby gjorde vissa misstag i försvarsarbetet. Minuten senare kom reduceringen när Anna Karlsson satte 2–1 från långt håll när målvakten var felplacerad.

Det blev dock inget mål som förändrade matchen då Jitex gjorde 3–1 i 42:a minuten.

Andra halvlek blev mållös men faktum är att Vimmerby gjorde en helt klart godkänd insats mot det topptippade laget. De visade att grundkonditionen är god och spelade stundtals bra.

Mer från VIF:s premiär kommer senare i dag.