Annons:

VIF jagar revansch – mittbacken missar matchen

Greta Koponen missar matchen mot Nittorp. Foto: Ossian Mathiasson

VIF jagar revansch – mittbacken missar matchen

Vimmerby IF förlorade seriepremiären mot Jitex med 3-1. Nu jagar laget revansch. På Långfredagen väntar bortamatch mot Nittorp.
– Sätter vi prestationen så kommer poängen att komma förr eller senare, säger VIF-tränaren Jonas Karlsson.

Annons:

När Vimmerby premiärföll hemma mot Jitex gjorde de det efter att ha släppt in tre mål inom loppet av mindre än tio minuter i slutet av den första halvleken.

– Sett över hela matchen var det en jättebra prestation. Vi kände att vi verkligen störde dem, framförallt under de första 30 minuterna. Det är till den aggressiviteten vi ska hitta tillbaka, säger Jonas Karlsson.

Ändrar på flera platser

I dag väntar bortamatch mot Nittorps IK, ett lag som förlorade sin premiär borta mot Bergdalen med 3-2.

– Jag vet inte så mycket mer om dem än att de fick stryk i premiären. Vi åker dit och ska göra vårt och gör vi det är jag helt övertygad om att det kommer räcka. Vi ska gå ut och möta Nittorp på ungefär samma sätt som vi gjorde mot Jitex. Vi håller på och bygger något som inte är riktigt färdigt, men vi lägger pusselbit för pusselbit.

Jämfört med premiären utgår mittbacken Greta Koponen, som är bortrest. Det innebär att Nathalie Milton kliver in som mittback och att Maria Anspach kliver ned från mittfältet och tar Miltons plats som högerback. Vilma Winqvist startade på bänken i premiären, men får nu chansen som vänstermittfältare som ersättare för Anspach.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt