Annons:

VIF:s kapten är sjuk – missar morgondagens hemmamatch

Markus Ahl är sjuk och saknas i Vimmerby IF:s uppställning mot Högsby. Foto: Ossian Mathiasson

VIF:s kapten är sjuk – missar morgondagens hemmamatch

Under lördagens match mot Högsby IK finns inte Vimmerby IF:s nyckelspelare Markus Ahl med i startuppställningen på grund av sjukdom.
– Han har inte tränat på hela veckan och är fortfarande sjuk. Det är en viktig spelare i vårt lag, säger tränaren Dragan Zivic.

Annons:

Till morgondagens match mot Högsby i fjärde omgången av division 3-fotbollen kommer Vimmerby IF med en seger på tre försök. 

Gästande Högsby har plockat på sig sex poäng efter segrar mot Sleipner och Torstorp.

– Om man ska titta på hur det har gått i inledningen av säsongen så får Högsby gälla som favoriter, det måste jag erkänna. De har ett lag med äldre och mer spetsiga spelare, säger Dragan Zivic och fortsätter:

– För mig är det ologiskt att de spelar på division 3-nivå. Att de har slagit både Sleipner och Torstorp medför respekt. Jag ser oss som outsider i den här matchen, säger Zivic. 

Han förväntar sig att det blir en tuff utmaning för hans Vimmerby i morgondagens match där avsaknaden av mittbacken och kaptenen Markus Ahl kommer märkas.

– Han är viktig i vårt sätt att spela och med honom på frånvarolistan kommer vi ha en jätteung defensiv med en snittålder på ungefär 19,5 år. Alla är unga och oerfarna och just i det ligger mina bekymmer. Men jag tänker ge mitt lag fullt stöd och hoppas på att vi kommer upp i samma nivå som mot Tranås. Alla hänger ihop med inställning, säger Zivic. 

Komina är tillbaka i laget

Vimmerby saknar som sagt Markus Ahl men även Jonathan Fält-Öhr, som utgick skadad mot Tranås, och Mohammed Ibrahim, som har missat stora delar av försäsongen på grund av skada, missar derbyt. 

– Mohammed Ibrahim kan bli aktuell för att sitta med på bänken nästa helg. Vi kommer ta det successivt för att få in honom i laget, säger Zivic. 

Glädjande för VIF är att Amel Komina är tillbaka i laget efter ett kortare provspel med den schweiziska storklubben FC Basel. 

– Jag har inte bestämt hur laget kommer se ut, säger Zivic. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt