Annons:

Självförtroendestärkt VIF mot topplaget:

Andrea Lundgren går in från start i VIF:s match mot borta mot IFK Norrköping.

Självförtroendestärkt VIF mot topplaget: "Slår ur underläge"

En efterlängtad första vinst kom efter urladdningen mot Onsala förra helgen. Nu väntar topptippade IFK Norrköping på bortaplan.
– Vi slår ur underläge och har allt att vinna, säger tränaren Jonas Karlsson.

Annons:

IFK Norrköping väntas av många vara med i toppen i division 1. Efter två raka segrar föll dock Norrköping med hela 5-0 senast mot Bergdalen.

Samtidigt kommer Vimmerby IF från en moralstärkande 4-3-seger mot Onsala. Ett Onsala som omgången innan slog just Bergdalen med 2-0.

Är det läge för nya VIF-poäng?

– Vi har en positiva vecka med oss i alla fall och ser fram emot matchen. Vi slår ur underläge och har allt vinna. På papperet är Norrköping klara favoriter, men jag har förhoppningar om att vi ska ta poäng. Vi kan ta det mot alla lag, så pass jämn är serien. Jag vet också att vi har den spetskompetensen som gör att vi kan göra mål på alla lag, säger VIF-tränaren Jonas Karlsson.

Hur bra koll har du på IFK Norrköping?

– Jag vet inte så mycket om dem. Jag har fått lite information och vet att de tappat en del spelare, men samtidigt förstärkt också. Jag kan tänka mig att det är ett bra och bolltrillande lag. De har gjort mycket mål hittills, men släppt in många mål också.

Jämna matcher

Jonas Karlsson vill se en lika hård arbetsinsats som i senaste omgången.

– Alla matcher är jämna spelmässigt. Jag känner att serien är väldigt jämn och lagen slår varandra till höger och vänster. Då blir prestationen, arbetsinsatsen och koncentrationen jätteviktig. Kan det se ut som förra helgen kommer vi ta poäng. Det gäller att vara noggrann i båda straffområdena, där avgörs matcherna skulle jag säga. Det är viktigt att vi är kompakta i defensiven.

Frida Pöder har fått en skada på baksida lår och finns inte med i laget. Inte heller Moa Torstensson (jobb) eller Tilda Föghner (studentbal) är med i matchtruppen.

Däremot tillkommer Andrea Lundgren, Moa Nyström och Kujtese Rexha i truppen.

Fakta

VIF:s startelva mot IFK Norrköping: Elin Ryd – Nathalie Milton, Malin Söderlund, Greta Koponen, Matilda Strömdahl – Wilma Winqvist, Andrea Lundgren, Alicia Strand, Maria Anspach – Anna Karlsson, Nathalie Johansson.

Bänk: Julia Rosin, Stina Bragsjö Kägo, Moa Nyström, Kujtese Rexha.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt