Annons:

VIF på segerjakt: ”Krävs inga övermänskliga prestationer”

Stina Kägo Bragsjö får chansen från start i Vimmerbys hemmamatch mot Sjömarken. Foto: Ossian Mathiasson

VIF på segerjakt: ”Krävs inga övermänskliga prestationer”

Nollpoängaren Sjömarkens IF på hemmaplan. Då hoppas Vimmerbytränaren Jonas Karlsson på tre poäng på söndag
– Det är klart att det vore skönt att få sex poängs distans till dem, säger han.

Annons:

Tre förluster och en seger är Vimmerby IF:s facit i division ett så här långt. Närmast kommer laget från en 5-0-förlust mot topplaget Norrköping.

– Det låter inte så bra, men vi var ändå med en bit in i den andra halvleken. I den första halvleken hade vi fyra 100-procentiga chanser och de ledde med 2-0 i paus. Som helhet var matchen inte så dålig som den ser ut om man bara tittar på resultatet, säger Jonas Karlsson.

”Släppt in konstiga mål”

På söndag tar VIF emot Sjömarken, som fyra matcher in i serien är utan poäng.

– Vi ska inte titta i tabellen för mycket efter fyra matcher. Men det är ett lag som är utan poäng och det är klart att det vore skönt att få sex poängs distans till dem. Jag kan säga att om vi kommer upp i normal prestation kommer det att räcka långt i många matcher. Det krävs inga övermänskliga prestationer för att vi ska vinna matcher i den här serien.

Noterbart är att Vimmerby har släppt in 13 mål på de fyra första matcherna.

– Vi har släppt in många konstiga mål så det är svåranalyserat, men visst pratar vi en del om försvarsspelet. Förra året släppte laget in 60 mål och en målsättning i gruppen är att minska den siffran. Sett till det har vi inte börjat så bra.

Kägo Bragsjö får chansen

Förutom Frida Pöder har VIF samtliga spelare tillgängliga till söndagens match.

– Det är en baksida som har gått på henne och det hände för två veckor sedan. Det är säkert en månad ytterligare innan hon är redo igen. Hon går på behandling och rehabtränar som det är nu, säger Jonas Karlsson.

Jämfört med senaste matchen går Anna Karlsson ner som mittfältare medan Stina Kägo Bragsjö för chansen från start som anfallare.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt