Annons:

Så ersätter HFK Einarsson i derbyt mot Tuna: ”Lite synd”

Christopher Einarsson är avstängd och missar Hultsfreds derbymatch mot Tuna. Foto: Ossian Mathiasson

Så ersätter HFK Einarsson i derbyt mot Tuna: ”Lite synd”

Både IFK Tuna och Hultsfreds FK ligger i botten av division fyra. I kväll möts lagen i ett mycket viktigt derby på Tunhamra.
– Båda lagen är i poängbehov så det är ett viktigare derby än mot Gullringen i fredags, säger HFK-tränaren Jerker Einarsson.

Annons:

Både IFK Tuna och Hultsfreds FK har haft det jobbigt i säsongsinledningen. Tuna ligger på en negativ kvalplats med fyra inspelade poäng på sex matcher medan Hultsfred är jumbo med tre poäng på sju matcher. Stensjön, på platsen ovanför det negativa kvalstrecket, är fem poäng före Tuna och sex före HFK.

– Båda lagen är i poängbehov så det är ett viktigare derby än mot Gullringen i fredags. En seger så kliver vi förbi Tuna och närmar oss lagen ovanför lite. Helt klart ser vi en chans att släppa sistaplatsen till något annat lag. Vi ska försöka få till en inställning och prestation som varar i 90 minuter. Det är det viktigaste, säger Jerker Einarsson.

Positiv känsla

Trots tabelläget tycker HFK-tränaren att hans lag har börjat hitta rätt.

– Vi har hittat något att bygga vidare på och har fått lite tyngd framåt. Det har gjort att vi rest oss lite. Det känns som att killarna tror på det lite mer och vi har en positiv känsla i laget.

Jerker Einarsson hoppas ha tillbaka Charlie Olsson, som har haft problem med en fot, i kvällens derby i Tuna.

– Vi hoppas att han kan starta, säger Einarsson.

Däremot är den granithårde mittfältaren Christopher Einarsson inte tillgänglig på grund av en avstängning.

– Det är lite synd att han inte kan spela mot just Tuna.

Lutar åt Bragstad

När vi pratade med Jerker Einarsson i går var det inte helt klart vem som skulle ta Christopher Einarssons plats på det centrala mittfältet.

– Jag tror att det blir Bragstad (Alexander) på grund av hans storlek och tyngd. Jag hade tänkt Robin Gunnarsson på den positionen, men han är sjuk i dag (läs: i går), säger Jerker Einarsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt