Annons:

Stor glädje efter uppvisningen:

Michael Milton var mycket nöjd med sitt lag efter förnedringen av Gullringen. Foto: Ossian Mathiasson

Stor glädje efter uppvisningen: "Nyttigt att se Gullringen senast"

IFK Tuna verkar ha fått snurr på sitt lag och lyfter i tabellen. Efter andra raka derbytriumfen hyllade tränaren Michael ”Mulla” Milton sina spelare.
– Det var en helt fantastisk match, säger han efter 5–1-krossen mot Gullringen.

Annons:

Efter en minst sagt halvknackig start på säsongen har IFK Tuna fått spelet att stämma och då har poängen börjat trilla in på kontot. 

I förra omgången besegrades Hultsfred med 3–0 efter Victor Gustavssons stora uppvisning och i kväll var det en helgjuten laginsats som fick topplaget Gullringen på fall. 

Tuna var flera klasser bättre än ett energilöst Gullringen och vann fullt rättvist med 5–1. Tränaren Michael Milton var på strålande glatt humör efter den förkrossande segern på Tunhamra.   

– Jag tycker att vi spelar fantastiskt bra fotboll för tillfället. I dag var vi riktigt bra i 90 minuter och gick inte ner oss som vi har gjort i tidigare matcher. Sedan vill jag säga att vi har en otroligt bra lagsammanhållning som bär oss framåt. Vi jobbar stenhårt i 90 minuter även om vi gnäller lite emellanåt, säger Michael Milton. 

Tuna spelade med ett stort självförtroende och det var lagets fartfyllda och kreativa anfallsspel som gjorde det jobbigt för Gullringen, som saknade både geist och inställning till denna derbyfight. 

"Nyttigt att se Gullringen"

Gullringen får vara glada att det bara stod 1–1 i halvtid efter att Rasmus Bexell kvitterat strax efter Victor Gustavssons ledningsmål i slutskedet av första halvlek. 

”Mulla” var inte särskilt nervös trots likaläget. 

– Jag sa att vi bara skulle jobba på i paus, vi ändrade bara på några smådetaljer i spelet och sen får jag säga att det var nyttigt att se Gullringens match mot Stensjön. Då började jag läsa av deras spel och såg vad vi skulle utnyttja, säger Michael Milton. 

Tuna fortsatte att imponera spelmässigt efter paus och skapade gott om lägen. Fyra mål under sista kvarten avgjorde derbyt och Tuna tog en skön seger mot Gullringen, som såg ut att ge upp efter 2–1-målet. 

– Jag är så jäkla nöjd och tycker att det såg jättebra ut. Det var helt klart en av de bättre matcherna som Tuna har gjort under min tid som tränare, säger ”Mulla”.

"Har börjat rulla på"

Tuna kommer från två klara och starka segrar och ”Mulla” säger så här om lagets förvandling efter den tunga starten.

– Det har börjat rulla på. Allt har blivit positivt och spelet börjar sitta allt mer. I början av säsongen hade vi många spelare borta och nu har vi ett mer intakt lag, säger han och fortsätter:

– Nu verkar det som att alla spelare börjar komma ifatt med träningen, nu orkar vi spela fotboll i 90 minuter. 

”Mulla” hyllade hela laget för en väl genomförd insats. I nästa omgång väntar bortamatch mot IFK Västervik. 

– Nu ska vi ladda om och träna i morgon. Jag hoppas att vi får tillbaka Filip (Gustavsson) och Simon (Pettersson) då. Vi saknar dock Anton (Carlsson) och Joel (Svensson), som är bortresta och tog varsitt gult i kväll. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt