Annons:

Oskar och Jacob är VIF:s nya mittlås: ”Skapliga på det mesta”

I Vimmerby IF:s två senaste matcher har Oskar Bergman (bilden) bildat mittlås tillsammans med Jacob Johansson. Foto: Linus Johansson

Oskar och Jacob är VIF:s nya mittlås: ”Skapliga på det mesta”

När Johan Carlsson tog över som tränare för Vimmerby IF fick de båda 20-åringarna Oskar Bergman och Jacob Johansson chansen att bilda mittlås. Efter det har VIF tagit två segrar.
– Vi är ganska lika och är skapliga på det mesta, säger Oskar Bergman inför dagens hemmamatch mot Torstorp.

Annons:

Vimmerby IF har verkligen hittat flytet den senaste tiden. Det har blivit tre raka segrar sedan Dragan Zivic försvann från tränarposten och helt plötsligt är VIF med i toppen i den jämna division tre-tabellen.

Sedan Johan Carlsson klev in som tränare har VIF tagit två starka segrar mot Sleipner och Skärblacka. I de matcherna har den unga duon Oskar Bergman och Jacob Johansson fått chansen som mittbackar och de har verkligen tagit den.

– Eftersom vi är lika gamla har vi spelat med varandra länge och det gör att vi hittar varandra bra, säger Oskar Bergman.

Vad är det som gör att ni kompletterar varandra?

– Svårt att säga. Egentligen är vi ganska lika. Båda är väl ganska allround och skapliga på det mesta, det är mer så.

Jämn serie

I eftermiddag tar serietrean Vimmerby IF emot åttan Torstorp. Faktum är att det bara skiljer två poäng mellan lagen.

– Det är en väldigt jämn serie än så länge, den är jämnare än jag trodde att den skulle vara. Jag trodde till exempel att Eneby skulle vara högre upp och att Sleipner skulle plockat mer poäng.

Ni har tagit tre raka segrar, märks det på stämningen i truppen?

– Jag tycker att vi har haft bra stämning hela tiden. Det är mer på träningarna som det känns att man har mer självförtroende. Sen blir det ju att man spelar med en lite annan känsla. När det inte går så bra tappar man flowet och motivationen, men i och med förändringen så fick vi en nytändning.

”Borde vinna alla matcher”

Tre nya poäng i eftermiddag skulle göra att VIF på allvar blandar sig i toppstriden.

– Med det flytet vi har nu borde vi vinna alla matcher. Samtidigt är det en väldigt jämn serie och det går inte att underskatta något lag, säger Oskar Bergman.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt