Annons:

Tuna förnedrade nästjumbon:

Tuna förnedrade Höreda på hemmaplan. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Tuna förnedrade nästjumbon: "Bara att stå vid sidan av och njuta"

Nästjumbon Höreda GoIF blev en riktig munsbit för IFK Tuna. Hemmalaget vann på Tunhamra med förnedrande 8-1.
– Det var bara att stå vid sidan av och njuta, säger tränaren Michael Milton.

Annons:

IFK Tuna har verkligen fått igång maskineriet. I den viktiga matchen mot nästjubom Höreda GoIF var det aldrig något snack.

Innan paus hann Tuna göra tre baljor.

– Vi gjorde 1-0 tidigt, men sen tog det ett tag innan 2-0 och 3-0 kom. Men när 4-0 och 5-0 kom tidigt i andra halvlek, så trillade pojkarna på rejält, säger Michael Milton.

Tuna behövde sedan aldrig oroa sig. Hemmalaget gjorde 6-0 och 7-0 innan Höreda stack upp med en reducering. I slutet kom också 8-1.

– Det var en riktigt bra insats, det var bara att stå vid sidan av och njuta. Höreda var inte bra, men vi sätter vår defensiv och då är vi bra offensivt. När vi tar jobbet hela tiden kan det bli så här. Vi gör en helgjuten insats rakt igenom och har riktigt roligt. Killarna spelade med ett leende på läpparna. En del mål var riktigt vackra, säger han.

"En sexpoängsmatch"

Inför matchen hade Milton och Mattias Gustavsson tryckt på vikten av att få med sig tre poäng och lämna Höreda bakom sig i tabellen.

– Det var en sexpoängsmatch och vi pratade mycket om att inte underskatta dem. Vi hade fullt fokus och grabbarna gjorde det riktigt bra. Jag vet hur svårt det kan vara, hur mycket man än pratar, så kan det likt förbannat bli underskattning. Men det var bra av grabbarna. Det är roligt att känna att man har det där flytet. I början var vi dåligt tränade och hade dålig harmoni, men nu har vi flytet.

Victor "VG" Gustavsson och Anton Carlsson gjorde tre mål var. Daniel Strömbom och Gustavo Borges blev också målskyttar. Hela laget fick beröm, men Anton Carlsson och "VG" stack ut lite extra.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt